You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Krajan: 'Hrvatska je u Madridu mogla bolje'

Podsjetimo, Krajan je smijenjen neposredno prije početka završnice Davis Cupa u Madridu, a naši reprezentativci su, oslabljeni za ozlijeđenog Marina Čilića i virozom načetog Bornu Ćorića, potpuno nadigrani u oba susreta

Bivši izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Željko Krajan istaknuo je da je Hrvatska mogla i morala bolje odigrati u svojoj skupini u Davis Cupu, u kojoj je u oba dvoboja, protiv Rusije i Španjolske, poražena s 3:0.

Podsjetimo, Krajan je smijenjen neposredno prije početka završnice Davis Cupa u Madridu, a naši reprezentativci su, oslabljeni za ozlijeđenog Marina Čilića i virozom načetog Bornu Ćorića, potpuno nadigrani u oba susreta.

"Uvijek može bolje, ali protiv ovakve Španjolske s Rafaelom Nadalom sigurno da je malo i nerealno očekivati bolji rezultat, još s izostankom Borne Ćorića. Uvijek su iznenađenja moguća, ali postoje stvari koje su više i jače i ta Španjolska je prejaka ekipa. Možda da se moglo parove dobiti pa bi to uljepšalo situaciju, ali i u parovima su jako jaki. Nije se moglo očekivati puno više od toga", rekao je Krajan za HRT.

Ipak, vjeruje da se moglo bolje.

"Moglo se više. Bornin meč je bio blizu toga da ga je mogao dobiti, izgubio je za par lopti. Imao je pozitivan omjer do tog meča s Hačanovom tako da su se s pravom imali nadati i vjerovati u pobjedu protiv Rusije. I meč parova da je Borna dobio izgledao bi drugačije. Bilo bi više pritiska na Rusima koji su manje iskusni."

Je li njegova smjena imala utjecaj na rezultat?

"Teško je meni to sad sagledati. Mislim da oni to najbolje znaju. Je li se tu išta moglo promijeniti i je l' bi bilo bolje ili lošije, sigurno da su oni napravili najbolje za sebe što su osjećali u tom trenutku. Vjerujem da oni najbolje znaju koliko im je pomoć potrebna i koliko su se neke stvari mogle promijeniti. Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati na klupi izbornika s kvalitetom koju oni traže."