You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

BIZARAN EURO:

Njemački izbornik Löw u očaju

Euro 2020. nedvojbeno je nankontraverzniji turnih ikad odigran. Ponajprije zbog odbaira gradova i domaćina, pa do računanja koeficijenata

 

Njemačka, Francuka i Portugal! U povijesti nogometa nikada nije bila izvučena jača i kvalitetnija nogometna skupina. Sve su tri reprezentacije osvajale prvenstvo Starog kontinenta, a u ovoj skupini će igrati i aktualni svjetski prvak Francuska i europski Portugal. Naravno, puno polemika je već izazvao način slaganja jakosnih skupina za ovo natjecanje. Gledali su se koeficijenti kroz kvalifikcije, nitko nije honorirao Portugalu činjenicu da brani naslov ili Francuzima da su prije godinu i pol dana osvojili Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

- Znali smo da igramo kod kuće u Munchenu, bilo je puno dobrih reprezentacija. Ali iskreno ovo je šokantno. Naime, igramo protiv svjetskog i eurposkog prvaka. Ako mene pitate onda su Francuzi favoriti za prvo mjesto, ma oni su favoriti za naslov. A onda tko je protiv Ronalda u prednosti. Doista sam nakon ovog izvlačenja parova ostao bez teksta - rekao je Joacim Low, izbornik Elfa.



Skupina A: Italija, Švicarska, Turska, Wales

Skupina B: Belgija, Rusija, Danska, Finska

Skupina C: Ukrajina, Nizozemska, Austrija i (Gruzija, Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Skupina D: Engleska, HRVATSKA, Češka i moguće (Srbija, Norveška, Škotska, Izrael)

Skupina E: Španjolska, Poljska, Švedska (BiH, Sjeverna Irska, Republika Irska, Slovačka)

Skupina F: Njemačka, Francuska, Portugal i (Island, Rumunjska, Bugarska, Mađarska)