You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

'Okršaj među Dinama'

Arapska sportska revolucija

Anthony Joshua i Andy Ruiz predstojećeg će vikenda u Saudijskoj Arabiji boksati uzvratni meč za trostruku krunu po kategorijama IBF, WBA i WBO.

Prije samo šest mjeseci Andy Ruiz šokirao je boksački svijet nokautiravši Anthonyja Joshuu usred Madison Square Gardena postavši tako svjetski prvak po kategorijama IBF, WBA i WBO.

To je bio najteži poraz Joshue koji je prošao brutalan režim treninga proteklih mjeseci kako bi uzvratio meksičkom borcu. Ovoga puta borba će biti održana u Saudijskoj Arabiji, točnije gradiću Diriyahu. Arapski investitori angažirali su britansku građevinsku tvrtku Arena kako bi izgradili veliki montažni stadion od 15 tisuća mjesta za svega šest tjedana.

Saudijska Arabija sve se više profilira kao vrhunska destinacija za razne sportske događaje, posljednjih šest mjeseci već su organizirali nekoliko značajnih sportskih priredbi, a u siječnju će se tamo održati i španjolski nogometni Superkup u kojem će sudjelovati Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid i Valencia.

Ova arapska država prebogata naftom čak je pokrenula izgradnju 500 milijardi eura vrijednog umjetnog grada Neoma koji bi trebao biti centar sportskog svijeta u tom dijelu kugle zemaljske.

Borba Joshue i Ruiza održava se u predgrađu glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada, a kandidati za domaćina borbe bili su još Cardiff i Dubai. Mnogi su kritizirali izbor Saudijske Arabije zbog raznih političko pravnih pitanja, međutim novac priča svoju priču, a kraljevska obitelj ove zemlje ima ga pregršt.

Borba Joshue i Ruiza održat će se u subotu pod nazivom 'Okršaj među Dinama', a u glavnoj predborbi sudjelovat će najbolji hrvatski borac Filip Hrgović kojemu će se suprotstaviti Eric Molina.