You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Bayern sredio Dortmund i pobjegao na sedam bodova!

Aktualni njemački prvak Bayern napravio je veliki korak ka osvajanju novog, 30. naslova, a osmog zaredom, minimalnom 1-0 (1-0) pobjedom na gostovanju kod najbližeg pratitelja Borussije iz Dortmunda u susretu 28. kola Bundeslige.

Tri boda za Bayern osigurao je Joshua Kimmich sjajnim lobom sa 20-ak metara kojim je prebacio Romana Buerkija na domaćim vratima u 43. minuti. Buerki je imao dlan na lopti, ali ju nije uspio odbiti preko grede.

Susret je igran pred praznim tribinama, ali domaćini su se ipak pobrinuli za dobru atmosferu na stadionu jer su tijekom čitavog dvoboja s razglasa puštali snimljeno navijanje svojih navijača.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Bayern od 73. minute.

Vodeći Bayern sada ima 64 boda, sedam više od druge Borussije, a do kraja sezone je ostalo šest kola.

U potpuno drugačijim okolnostima, odnosno povijesnim, ćemo gledati današnji njemači derbi između Borussije Dortmund i Bayerna na Signal Iduna Parku u 28. kolu Bundeslige.

Sve će oči danas biti uperene u domaćine kojima je pobjeda potrebna ukoliko žele ostati u utrci za naslov prvaka eventualnim slavljem, jer bi tada došli smao na bod od Bavaraca. Ako s druge strane budu slavili gosti, naslov prvaka sve je izvjesniji. Eventualnim remijem, vjerujemo da se nitko ne bi zadovoljio.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se odviti ovaj dvoboj, jer obje momčadi su u nastavak prvenstva krenule s maksimalnim učinkom. Momčad Luciena Favrea slavila je protiv Schalkea i Wolfsburga, dok je s druge strane Bayern slavio protiv Union Berlina i frankfurtskog Eintrachta.

Crnožuti će svoje adute imati u napadačima Erlingu Brautu Haalandu i Jadonu Sanchu, a dobra je vijest da se domaćinima vraća sjajni belgijski veznjak Axel Witsel. Treba napomenuti da je u prvom dijelu sezone Bayern na Allianz Areni slavio s 4:0, što je bila prva utakmica Hansija Flicka nakon što je smijenjen Niko Kovač, ali Favrea to ne brine.

'Mi smo potpuno zaboravili na tu utakmice. Nije bila dobra i jednostavno o njoj više ne razmišljamo. U usporedbi s njom, sada igramo u drugačijoj formaciji, a u Canu i Haalandu smo dobil dvojicu vrlo snažnih igrača koji su podigli kvalitetu momčadi' – rekao je strateg momčadi iz Dinama.

No, bilo kako bilo Haaland i ekipa danas mogu biti optimistični jer bavarski gigant je zadnji put na njihovom stadionu slavio u studenom 2017. kad su dobili 3:1, ali Flick kaže da bi bio zadovoljan i bodom. Trener Bayerna je najavio kako će danas biti lišeni usluga španjolskog veznjaka Thiaga.

Osim njih, još su tri utakmice na rasporedu. Bayer Leverkusen dočekuje Wolfsburg što će isto biti važan susret u borbi za europska natjecanja, Eintracht dočekuje Wolfsburg, dok će Borussia Mönchengladbach gostovati u Bremenu kod Werdera.