You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Poznati četvrtfinalni parovi Lige prvaka!

U švicarskom Nyonu održan je dosad neviđeni ždrijeb Lige prvaka i izvučeni su četvrtfinalni parovi.

Podsjetimo, prije odigravanja četvrtfinalnih utakmica moraju se dovršite osmine finala, odnosno uzvrati tih susreta, pošto su prve utakmice odigrane.

 

Ždrijeb kuglica odradio je legendarni Portugalac Paulo Sousa, danas trener francuskog Bordeauxa.Voljom ždrijeba određeno je da će Atalanta i PSG te RB Leipzig i Atletico Madrid odlučivati o mjestima za polufinale Lige prvaka, dok će preostala dva četvrtfinalna para biti poznata po završetku odgođenih uzvratnih dvoboja koji su na rasporedu 7. i 8. kolovoza.

Manchester City će na svom stadionu braniti prednost od 2-1 iz prve utakmice protiv Real Madrida, a ukupni pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz sraza Juventusa i Lyona, u kojem će talijanski prvak u Torinu pokušati dostići zaostatak 0-1 iz prve utakmice.

Bayern ima zadatak u Muenchenu obraniti velikih 3-0 koje su donijeli iz londonskog sraza sa Chelseajem, a bude li tako Bavarcima će se u četvrtfinalu suprotstaviti bolji iz dvoboja Barcelona i Napolija u kojem je prva utakmica u Napulju završila 1-1.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu od 12. do 15. kolovoza, a domaćin svih dvoboja je Lisabon. Utakmice će se igrati na stadionima Benfice i Sportinga.

Određeni su i parovi polufinala, koja su na rasporedu 18. i 19. kolovoza, a ždrijeb je htio da jedna od momčadi iz četverolista Atalanta, PSG, RB Leipzig i Atletico Madrid bude 23. kolovoza u borbi za trofej.

 

Raspored Lige prvaka

Osmina finala - uzvrati (7. i 8. kolovoza)

Muenchen: Bayern - Chelsea (prvi dvoboj 3-0 za Bayern)

Barcelona: Barcelona - Napoli (prvi dvoboj 1-1)

Manchester: Manchester City - Real Madrid (prvi dvoboj 2-1 za Man. City)

Torino: Juventus - Lyon (prvi dvoboj 1-0 za Lyon)

Četvrtfinale (Lisabon, 12. - 15. kolovoza, 21 sat)

ČF 1: Manchester City / Real Madrid - Juventus / Lyon

ČF 2: RB Leipzig - Atletico Madrid

ČF 3: Barcelona / Napoli - Bayern / Chelsea

ČF4: Atalanta - PSG

Polufinale (Lisabon, 18. i 19. kolovoza, 21 sat)

Pobjednik ČF 1 - Pobjednik ČF 3 (Real Madrid/Manchester City - Juventus/Lyon vs Barcelona) 

Pobjednik ČF 2 - Pobjednik ČF 4 (Napoli - Bayern / Chelsea)

Finalni dvoboj za ovogodišnji naslov pobjednika Lige prvaka bit će odigran 23. kolovoza u Lisabonu na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.