You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Neymar:

"Udario sam ga jer me rasistički vrijeđao"

Neymar neće pamtiti prvu utakmicu sezone po ničemu pozitivnom nakon što je zaradio crveni karton.

Ludu utakmicu odigrali su vječiti rivali PSG i Marseille (0:1), duboko u sudačkoj nadoknadi čak pet igrača zaradilo je crveni karton nakon masovne tučnjave. 

 


Jedan od njih je i Neymar koji je odigrao prvu utakmicu sezone nakon što se oporavio od zaraze koronavirusom. No, PSG je ponovno odigrao slabu utakmicu, branitelji naslova poraženi su u oba dvoboja na početku nove sezone. 

Ipak, malo se govori o samoj utakmici koliko o ružnim scenama na kraju dvoboja. Neymar je zaradio crveni karton nakon što je udario braniča gostujućeg sastava Alvara Gonzaleza, a Brazilac je putem društvenih mreža objasnio svoj postupak. 
"VAR je lakoćom procijenio da sam zaslužio crveni karton, sada želim vidjeti kako me Gonzalez proziva majmunom!"

Svakako će uslijediti oštre kazne, a ista bi mogla biti i najteža upravo za Gonzaleza ukoliko se zaista pokaže da je rasistički vrijeđao brazilskog igrača. 

Inače, sukob je započeo kada je Leandro Paredes (PSG) žestoko odgurnuo protivničkog igrača Darija Benedetta, u sukob se zatim umiješao Jordan Amavi, a pored njega crveni karton dobio je i Layvin Kurzawa. Jedini pogodak na utakmici postigao je Thauvin