You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Dalić: Ne izgledamo najbolje, ali dobili smo širinu

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je pobijedila Švicarsku s 2:1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.

Izbornik Zlatko Dalić, kao što je i najavio, dao je priliku igračima koji dosad nisu imali veliku minutažu u reprezentaciji, a debitirao je 20-godišnji Domagoj Bradarić, standardni prvotimac Lillea, koji u francuskom klubu igra na poziciji lijevog braniča. No, odigrao je odlično na lijevom krilu.

 

"Čestitam dečkima na pobjedi, hvala i navijačima koji su nas danas bodrili i bili većina na utakmici. Ovo nam je dobro došlo kao priprema za Švedsku i Francusku. U početku smo se malo tražili, nije igračima bilo lako, ali na kraju smo dobili utakmicu i neki igrači su pokazali da mogu biti u reprezentaciji", rekao je Dalić za Novu TV.

Hrvatska je izjednačila u 42. minuti, kada je nakon Bradarićeve povratne lopte Brekalo iz poluvoleja pogodio za 1:1. A u 45. minuti Bradarićev udarac s ruba 16-erca okrznuo je Schara i umalo je završio u mreži, lopta je prošla tik iznad grede.

U nastavku je Pašalić postigao gol za pobjedu Hrvatske. Igrač Atalante na lijevom boku je proigrao Budimira, koji je ubacio u peterac, a Pašalić u trku iz blizine zatresao mrežu. 

"Dobili smo širinu, ali treba se stalno dokazivati iz utakmice u utakmicu. Sad možda ne izgledamo najbolje, ali složit ćemo se. Drago mi je da smo navijačima poklonili ovu pobjedu. Popravili smo atmosferu i sad idemo dalje", zaključio je Dalić.