You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Bayern 'razbio' Atletico, teške pobjede Citya i L'poola

Bayern je na najbolji način počeo novu sezonu Lige prvaka i put ka obrani titule prvaka Europe.

Bavarci su prošle sezone pokorili Europu jer su postali prvi klub koji je u svakom susretu Lige prvaka u sezoni ostvario pobjedu. Put ka obrani trofeja počeo je teškim ispitom jer je večeras u Minhenu gostovao Atletico Madrid.

 

Međutim, Bayern je ponovo pokazao da dominiraju u europskom nogometu jer su bez previše muke pobijedili madridski klub sa 4:0.

Bayern je do prednosti stigao u 28. minuti utakmice kada je Kimmich fantastično uposlio Comana koji je bez problema savladao Oblaka za 1:0.

Drugi gol na susretu vidjeli smo u 41. minuti. Ovaj put Coman je bio asistent, a mrežu Atletico Madrida zatresao je Goretzka koji je tako udvostručio prednost njemačkog kluba.


Atletico Madrid je početkom drugog dijela smanjio na 2:1, ali je sudac opravdano zbog zaleđa poništio ovaj gol. Nakon toga Bayern je s dva gola sve riješio u ovom susretu.

Njemački klub je u 66. minuti poveo sa 3:0, a ovaj put gol je postigao Tolisso. Konačnih 4:0 samo šest minuta kasnije postavio je Coman svojim drugim golom na utakmici.

U drugom susretu iz A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2-2.ijelce upisao i Mirančuk (89). Mario Pašalić je ušao u igru u 68. minuti.

U drugom susretu skupine B Inter i Borussia Moenchengladbach su odigrali 2-2, a sva četiri gola pala su u nastavku.

Talijani su poveli u 49. minuti golom Romela Lukakua, izjednačio je Bensebaini u 63. minuti iz kaznenog udarca, a vodstvo gostima donio je Hofmann u 84. minuti. Ipak, u posljednjim trenucima susreta Lukaku je svojim drugim golom izborio remi. Ivan Perišić je igrao do 79. minute za Inter, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 80. minuti.


U skupini C Mancheste City je pobijedio Porto sa 3-1, nakon što su gosti vodili 1-0, dok je Olympiakos porazio Marseille sa 1-0.

Porto je poveo u 14. minuti golom Luisa Die, no "Građani" su okrenuli rezultat preko Aguera (20-11m), Gundogana (65) i Ferrana Torresa (73).

Susret u Pireju razriješio je pogodak Ahmeda Hassana u sudačkoj nadoknadi. Duje Ćaleta-Car je igrao za goste.

U skupini D Liverpool i Atalanta su ostvarili gostujuće pobjede. "Redsi" su slavili kod Ajaxa 1-0, dok je Atalanta porazila Midtjylland sa 4-0.

Pitanje pobjednika u Amsterdamu riješio je autogol Tagliafica u 35. minuti.

Atalanta je u Danskoj sve riješila u prvom poluvremenu postiogavši sva tri gola, a strijelci su bili Zapata (26), Gomez (36) i Muriel (42). U nastavku se među strijelce upisao i Mirančuk (89). Mario Pašalić je ušao u igru u 68. minuti.