You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Bogdanovićev klub prodan za 1,6 milijardi dolara

Odluku o prodaji obznanila je Gail Miller, koja je prije 35 godina s pokojnim mužem Larryjem kupila NBA momčad iz Salt Lake Cityja.

Utah Jazz, klub za koji igra najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, nakon 35 godina je promijenio vlasnika, a tehnološki poduzetnik Ryan Smith ga je kupio od obitelji Miller za 1,6 milijardi američkih dolara.

Odluku o prodaji obznanila je Gail Miller, koja je prije 35 godina s pokojnim mužem Larryjem kupila NBA momčad iz Salt Lake Cityja.

Uz većinski udio u Utah Jazzu, Smith je postao i većinskim vlasnikom Vivint Smart Home Arene, u kojoj je Utah Jazz domaćin, kao i momčadi u razvojnoj NBA ligi Salt Lake City Starsa.

Gail Miller je obznanila da su tijekom niza godina vodili s Ryanom Smithom vodili razgovore o mogućoj prodaji koja je konačno i realizirana.

"Nakon preispitivanja duše, dugih razgovora i dubinskih procjena naših dugoročnih ciljeva, obitelj i ja samo odlučili da je pravo vrijeme za prenošenje odgovornosti i 35-godišnjeg vodstva na Ryana i Ashley koji dijele naše vrijednosti i odlučni su zadržati momčad u Uti. Naša će obitelj ostati vezana za uspjehe Utah Jazza i zadržati manjinski vlasnički udio", izjavila je Gail Miller u priopćenju.

Smith je 2002. osnovao tvrtku Qualtrics s ocem i bratom, a prodao ju je prošle godine, no ostao je glavnim operativcem. Već je tri godine sponzor Utah Jazza.

"Svi dugujemo jako puno obitelji Miller za njihovo vodstvo u posljednjih 35 godina. Moja supruga i ja smo počašćeni i uzbuđeni jer smo dobili priliku odvesti momčad prema budućnosti, posebno zato što imamo najbolje navijače u NBA ligi", izjavio je u priopćenju Ryan Smith.

Ugovor o prodaji još mora potvrditi Odbor vodstva NBA lige.

Utah Jazz su osnovani 1974. u New Orleansu, a od 1979. je klub preselio u Salt Lake City. Najveće uspjehe ostvarili su 1997. i 1998. pod vodstvom nedavno preminulog trenera Jerryja Sloana, kad su predvođeni jednim od najproduktivnijh dvojaca koji su činili John Stockton i Karl Malone osvajali naslov prvaka u Zapadnoj konferenciji te gubili obračune za naslov od Jordanovih Chicago Bullsa.

U posljednje četiri godine Utah Jazz su redovito ulazili u doigravanje, a dvaput su gubili u polufinalu Zapadne konferencije.