You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Maradonin oporavak napreduje vrlo dobro

Nekadašnji argentinski nogometaš završio je u bolnici, ali na sreću njegovo stanje je dobro te se očekuje potpuni oporavak

edan od najboljih nogometaša svih vremena 60-godišnji Diego Maradona dobro se oporavlja nakon operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak, istaknuo je njegov liječnik Leopoldo Luque.

 

"Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Posljednji pregled kompjuterskom tomografijom (CT) bio je odličan. Maradona može hodati, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. On želi otići kući što prije, ali plan je da ga zadržimo u bolnici još barem jedan dan. Kad bude otpušten iz bolnice pratiti ćemo zdravstveno stanje u njegovom domu", kazao je u četvrtak navečer dr. Leopoldo Luque.

Maradona je u ponedjeljak hospitaliziran u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnosticiran krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u gradiću Olivos, gdje u utorak operiran.

U posljednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema. Dva puta je doživio srčani udar, zbog prekomjerne konzumacije alkohola 2007. je završio u bolnici, jedno vrijeme se je liječio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.