You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Dalić:

Škotska me ugodno iznenadila, neće biti lako

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je rasplet dokvalifikacija za EURO 2020., koji je Vatrenima donio i posljednjeg protivnika u skupini D, reprezentaciju Škotske.

Škotska je EURO izborila nakon što je u finalu play-offa u Beogradu pobijedila Srbiju s 5-4 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

 

"Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije što je utjecalo na izvedbu, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika. Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, no uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti EURO, što je veliki uspjeh za Škotsku", kazao je Dalić koji je putem televizije gledao sraz Srbije i Škotske.

Svjetski doprvaci otvaraju EP 13. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 18. lipnja, dok će 22. lipnja ponovo u Glasgowu igrati protiv Škotske.

"Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na Euru, to će sigurno Škotima - kao i Englezima - biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj, dolazimo na EURO kao svjetski doprvaci i želimo proći skupinu", dodao je.

Plasman na EP kroz play-off izborile su i Mađarska, Slovačka, te prvi put Sjeverna Makedonija.

"Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri momčadi iz naše skupine biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti skupine u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na povijesnom uspjehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je EURO blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Stoga, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o EURU", zaključio je hrvatski izbornik.