You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Naj transferi PL: 1. Henry, 2. Lampard, Drogba tek 10.

Ugledni ESPN uhvatio se nezahvalnog posla, objavio je listu 100 najvećih transfera u povijesti Premiershipa.

Kriterij za izbor liste je detaljno obrazložio, čak i previše, ali je konačan redoslijed izazvao brojne komentare i neslaganja.

Prvo mjesto opravdano pripalo je Thierryju Henryju, čiji je prelazak iz Juventusa 1999. godine Arsenal platio 14,5 milijuna funti.

Prema ESPN-u nitko ne može se usporediti s Francuzom, kojeg je njegov iskusni sunarodnjak Arsene Wenger iz krila pretvorio u “najrazornijeg napadača u povijesti Premier lige. Henry nije bio efikasan kao Shearer ili Aguero, ali bio je kompletniji igrač od bilo kojeg. Henry je jedini u povijesti Premier lige ostvario u jednoj sezoni učinak 20-20, postigavši ​​24 gola i 20 asistencija za Arsenal tijekom sezone 2002-03”, stoji između ostalog u obrazloženju ESPN-a.

Na drugom mjestu je prelazak Franka Lamparda iz West Hama u Chelsea 2001, a na trećem još jedan Wengerov transfer i još jedan Francuz u Arsenalu: Patrick Vieira koga su Topnici 1996. otkupili od Milana za 4.8 milijuna funti.

U Top 5 su i transferi Sergija Aguera 2011. iz Atletico Madrida u Manchester City i Edena Hazarda 2012. iz Lillea u Chelsea.

Slažete li se s izborom?