You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Novi sljemenski kralj: Nisam ni pomišljao na pobjedu

Linus Strasser u srijedu je postao prvi njemački skijaš koji je pobijedio u slalomu na sljemenskom Crvenom spustu, a do nje je stigao ispred dvojice Austrijanaca, Manuela Fellera i Marca Schwarza, koji su zaostali deset, odnosno 16 stotinki.

Iako je bio zadovoljan svojom drugom vožnjom, Strasser nije pomišljao da će to biti dovoljno za pobjedu.

“Kad sam došao do cilja u drugoj vožnji i vidio prednost od 46 stotinki, znao sam da je to dobro, jer nisam napravio veću pogrešku. Pomislio sam da bi bilo lijepo završiti na postolju, ali nisam pomišljao da bih mogao pobijediti. Kad je Feller došao do cilja i kad sam znao da sam na postolju, iz mene je izašlo veselje, a ne frustracija. Zato sam onako reagirao. Nisam mislio da će Noel biti iza mene. Bio je gotovo sekundu ispred mene, a skijaš je najviše klase u slalomu. Mislio sam da će lakoćom pobijediti”, rekao je prvi muški pobjednik iz Njemačke, a drugi ukupno na Trofeju Snježne kraljice, pridruživši se Mariji Riesch, sljemenskoj kraljici iz 2009.

I 28-godišnjeg Nijemca je iznenadio rezultat hrvatskih skijaša.

“Šalilo sam se s kolegom iz reprezentacije po tom pitanju, jer Istok je imao loše rezultate u posljednjih godinu dana, Kolega je još uvijek mlad i ima loš startni broj, a onda dođe Zagreb i svi ‘polude’. Ali, nema ničeg boljeg od toga da Hrvati dobro skijaju u Zagrebu.”

Ni Strasser nije imao dvojbi oko dolaska u Zagreb, iako su i do njega stigle slike tragičnih posljedica potresa koji su pogodili središnju Hrvatsku.

“Nisam se plašio, ali sam jako tužan zbog toga što se dogodilo. Vidio sam Zubčićev intervju za vrijeme potresa, vidio sam razrušene kuće.”

U takvim uvjetima, uz sve dodatne izazove, Strassera je impresionirala ovogodišnja organizacija Snježne kraljice.

“Organizacija je bila briljantna. Uvjeti za pripremu staze su bili teški i sjajno je vidjeti strast ljudi koji su doveli stazu u jako dobro stanje. Hvala im na tome.”