You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

NBA: Jokić ponovno briljantan, Nuggetsima ipak novi poraz

Centar Denvera Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu partiju, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove momčadi.

Odličnu utakmicu odigrali su sinoć u NBA ligi Phoenix Sunsi i zahuktali Brooklyn Netsi. Brooklyn je u Arizonu doputovao bez Duranta i Irvinga pa je Sunsima pripala uloga favorita.

I dobar dio utakmice su opravdali taj epitet. Netsi su u jednom trenutku gubili čak 24 poena razlike. No onda se ukazao sjajni James Harden koji je povukao momčad ka velikom preokretu. Na kraju su gosti slavili sa 128:124 a ‘Brada’ se zaustavio na 38 poena, 11 asistencija i 7 skokova, a zabio je ključne poene na susretu (uz sjajnih 64% šuta iz igre). Uz njega je odličnu partiju pružio Harris s 22 poena a Sunse su predvodili Paul s 29 poena i Booker s 22.

Dario Šarić proveo je u igri 13 minuta i postigao 8 koševa za Sunse.

Boston Celticsi su u najatraktivnijoj utakmici večeri svladali Denver Nuggetse rezultatom 112:99.

Najveće probleme Celticsima zadavao je fenomenalni Nikola Jokić koji je odigrap još jednu sjajnu partiju razbivši centre domaće momčadi preko kojih je do kraja utakmice utrpao 43 poena uz 6 skokova i 5 asistencija. Ispostavilo se ponovno da Nuggetsima za pobjedu neće biti dovoljna genijalna partija srpskog centra. Iako je imao više nego solidnu pomoć u vidu Jamala Murraya Nuggetsi su opet parket napustili pognute glave od strane Celticsa čija je timska košarka bila jača od nevjerovatnog Jokića.

Srbin je iz igre šutirao sjajnih 16 od 23, a za 37 minuta na parketu ubilježio je još i 6 skokova i 5 asistencija. Jaylen Brown s 27 poena i Jayson Tatum s 21 bili su najzaslužniji za pobjedu Bostona dok je uz Jokića odličan kod Nuggetsa bio i Jamal Murray s 25 koševa.