You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Porto iznenadio Juventus, slavlje Borussije u Sevilli

Nakon sinoćnjih pobjeda gostiju, u večerašnjim susretima osmine finala Lige prvaka napokon smo dočekali i pobjedu domaćina.

Porto je na svom stadionu bio bolji od Juventusa, dok je susret u Sevilli otišao na stranu gostiju iz Dortmunda.

Rani pogoci kobni za Juventus, prednost na strani Porta

Nogometaši Porta u prvom su susretu osmine finala iznenadili i zasluženo svladali favorizirani Juventus s 2:1, pa će na uzvrat u Torino otići s pogotkom prednosti. Ključnim su se pokazali početni trenuci prvog i drugog poluvremena, kada je Juventus zbog jedne teške pogreške, a zatim i manjka koncentracije došao u zaostatak od dva pogotka.

Talijanski je prvak ipak uspio ublažiti neugodnu situaciju i doći do pogotka u gostima, koji bi se na kraju mogao pokazati ključnim za prolaz u četvrtfinale. Portu će ostati žal za propuštenim prigodama, kojima su mogli doći do znatno opipljivije prednosti.

Igrala se tek prva minuta utakmice kada je grubo u kaznenom prostoru pogriješio Bentancur i u pokušaju vraćanja lopte svom vrataru posve previdio prisutnost Mehdija Taremija koji je ugrabio prigodu i zatresao mrežu Wojciecha Szczesnyja.

Izreka kaže da se najbolje uči na vlastitim greškama, no Juventus je i drugo poluvrijeme otvorio iznimno loše i već u prvoj minuti nastavka ponovno vadio loptu iz vlastite mreže. Sjajnu su kombinaciju odigrali domaćini, s puno preciznih, kratkih dodavanja i konačnom realizacijom Mousse Marege za 2:0.

Opasno je Juve živio u još par navrata u drugome dijelu, ali je ipak došao do željenog pogotka osam minuta prije kraja utakmice. Lijevom je stranom prošao Rabiot i povratnom loptom pronašao Federica Chiesu, koji lijepim udarcem postavlja konačnih 2:1. 

Tražio je Juventus u posljednjim sekundama i jedanaesterac zbog prekršaja na Cristianu Ronaldu, ali su glavni sudac i oni u VAR sobi ocijenili da udarca s bijele točke neće biti.

Borussia na krilima Haalanda do važne pobjede u Sevilli

Dortmundska Borussia kući se iz Seville vraća s pobjedom od 3:2 i značajno poboljšanim izgledima da se nađe među osam najboljih momčadi Europe. Njemački sastav našao se u ranom rezultatskom zaostatku, ali je već do poluvremena došao do preokreta ponajprije zahvaljujući stroju za pogotke Erlingu Brautu Haalandu.

Susret je bolje otvorila Sevilla i već u sedmoj minuti došla do prednosti, kada se udarac Susa odbio od Matsa Hummelsa i završio u mreži Borussije. Veselje domaćina ipak nije dugo trajalo, jer u 19. minuti gosti su se vratili preko Mahmouda Dahouda, a do poluvremena s dva pogotka Haalanda došli do nedostižne prednosti od 3:1.

U nastavku susreta Sevilla je pritiskala i pokušavala doći do povoljnijeg rezultata, u čemu su napokon i uspjeli šest minuta prije kraja susreta kada je za konačnih 2:3 pogodio Luuk de Jong.