You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Klopp: Gotovo nemoguće da budemo među četiri u ligi

Jurgen Klop smatra da su šanse Liverpoola da završi među četiri najbolje ekipe u Premier ligi "skoro nemoguće".

Pobjedom protiv Wolwesa Liverpool se približio Chelseaju na pet bodova zaostatka, ali Klopp vjeruje da je pred njegovom ekipom teška borba.

Volim biti optimist, ali mislim da je gotovo nemoguće da ligu završimo na nekom od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Tottenham ima Balea koji ponovno igra nogomet, a City i United su daleko. Chelsea je u sjajnoj formi. Jasno nam je da će nam biti teško da do Lige prvaka dođemo kroz ligu“, rekao je strateg Liverpoola za Bild.

Što se same Lige prvaka tiče, malo tko je osvoji u sezoni u kojoj se muči sa ozljedama koliko se mučimo mi ove sezone. U najgorem slučaju sljedeće godine nećemo igrati Ligu prvaka, možda Europsku ligu, ali ni to nam nije osigurano“, dodao je.

Klopp je svestan da bi to značilo veliki financijski gubitak, ali kako je rekao, ne brine se za svoj posao čak ni u slučaju da se Liverpool ne kvalifikiuje za europske kupove.

To bi bio veliki financijski gubitak, ali ne i gubitak neke druge vrste. Svjestan sam da bi u bilo kojem drugom klubu moj posao bio preispitivan u ovakvoj situaciji. I to je normalno. To je posao i svi to prihvaćaju. U Liverpoolu je drugačije. Naši vlasnici, uprava, igrači – nitko nema nikakve nedoumice i sumnje. Prihvatili smo situaciju u kojoj smo i borimo se da se vratimo. Čak i ako budemo igrali samo ligu, borit ćemo se da se vratimo na pravi put kao pravi, veliki, uspješan klub“, rekao je Klopp.

Ako ne budemo igrali u Europi uopće, to bi značilo da bismo imali više vremena za odmor. Pokušali bismo lošu situaciju pretvoriti u nešto dobro. Dodatno vrijeme bi nam koristilo“, zaključio je Klopp.