You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

SRBIJA - IRSKA 3:2

Majstorija Mitrovića u preokretu Srbije

NOGOMETAŠI Srbije pobijedili su na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Srbija je svoju otvarajuću utakmicu u kvalifikacijskoj skupini A igrala na stadionu Rajko Mitić protiv Irske, a ogled je završio rezultatom 3:2.

Bila je to i debitantska utakmica za Dragana Stojkovića u ulozi izbornika i završila je s pozitivnim rezultatom, ali je krenula loše.

Gosti poveli

Gostujuća momčad prva je zabila na utakmici u Beogradu, i to iz svog prvog udarca prema srpskom golu. Velik dio posla u 17. minuti ogleda na lijevoj je strani šesnaesterca napravio Callum Robinson koji je prebacio loptu na drugu vratnicu, odakle je Alan Browne poentirao za 1:0.

Taj njegov udarac ostao je i jedini za Irsku u prvome poluvremenu. Srbija ih je uputila sedam, od kojih su dva išla u okvir gola, a jedan, onaj Dušana Vlahovića, bio je i neuhvatljiv za Marka Traversa na gostujućim vratima.

Krasan gol Mitrovića

Dugu akciju odigrala je domaća momčad u 40. minuti. Lopta je išla od noge do noge igrača i od gostujućeg šesnaesterca vratila se na centar igrališta kada je Mladenović prebacio dio suparničke obrane dobrom loptom za Tadića. On je iz prve u priliku gurnuo Vlahovića koji je utrčao u kazneni prostor i lijevom nogom pogodio za izjednačenje.

 
 

Preokret je Srbija dočekala u 68. minuti, i to nakon zaista lijepog gola. Ispucavanje gostujućeg vratara u dio terena domaće momčadi izbačeno je glavom preko centra. Slijede dva brza dodavanja od kojih je posljednje, Tadićevo, u priliku izbacilo Aleksandra Mitrovića. S više od 20 metara udaljenosti od gola Mitrović je u trku potkopao loptu i prebacio je preko istrčalog Traversa.

Rezultat se do kraja ogleda promijenio još dvaput.

Treći se put u asistente upisao Tadić, a drugi put među strijelce Mitrović. Pogodio je glavom u 75. minuti za potvrdu pobjedničkog starta Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Konačan rezultat je nakon pogreške domaće obrane postavio James Collins u 86. minuti.