You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Ibra, da nisi pogriješio, gledaš li Luku?

Real je preživio paklenih osam dana, iako je opasno visio zadnjih pola sata u El Clasicu u subotu, pa punih 90 minuta dana na Anfieldu.

Prije osam dana Skener smo posvetili Luki Modriću s tezom da je on, iako u 36. godini, najbitna karika za Zinedinea Zidanea u osam dana koji će itekako odrediti sudbinu Real Madrida do kraja sezone.

Za Real bolje nije moglo završiti, srušili su Barcelonu uz možda najboljih 45 minuta igre ove sezone, pa u dvije utakmice iskoristili slabosti Liverpoola te izborili polufinale Lige prvaka.

U sezoni koja je tamo početkom prosinca djelovala potpuno izgubljeno, jer opasno je opće visio plasman u osminu finala Lige prvaka, a gradski rival Atletico u Primeri je dobrano pobjegao. Shvatio je Zidane da Odegaard, koliko god talent bio nije Modrić, i Luka je postao nezamjenjiva karika u prvih 11.

Da je Modrić najvažnija karika Zidaneovog stroja pokazatelj je ovih 270 minuta na terenu u tri utakmice koje su spasile Realu sezonu, a Francuzu vjerojatno posao. Istina, nije Luka danas bio onaj Modrić kakvog smo navikli gledati, prema Sofascoreu je čak i najslabije ocijenjeni igrač Kraljevskog kluba, ali taj presing, pa sprint u obranu u 90. minuti na Anfieldu najbolji je pokazatelj zašto je toliko bitan Realu.

Svaka čast Ibrahimoviću na izjavi da je Benjamin Button, ali tu titulu zavrijedio je Luka, jer ta mirnoća, smirenost, staloženost i kvaliteta koju pokazuje na najvišoj razini iz sezone u sezonu, mogu samo najveći.

Ibra neka gleda još jednom našeg Benjamina Buttona kako vodi Real do najvećih visina.