You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Kovač: Nitko to nije očekivao od nas

Niko Kovač u prvoj sezoni u Monaco odveo je momčad do trećeg mjesta u Ligue 1 i kvalifikacija za Ligu prvaku.

Kovačev Monaco je u posljednjem kolu odigrao 0:0 kod Lensa, a Ligu prvaka im je donijela Nice koja je s 3:2 slavila kod Lyona. Izravno će u Ligu prvaka ako Manchester United u srijedu osvoji Europsku ligu.

“Svi smo jako sretni. Jako sam ponosan na svoje igrače jer smo imali nevjerojatnu sezonu. Igrali smo finale Kupa i završili treći u Ligue 1. Nitko to nije očekivao od Monaca na početku sezone. Ali iz moje perspektive to smo zaslužili”, rekao je Kovač koji se potom osvnuo na utakmicu protiv Lensu.

“U prvom poluvremenu u potpunosti smo kontrolirali utakmicu, dok smo u drugom poluvremenu tu kontrolu izgubili i Lens je bio bolji. Znali smo rezultat iz Lyona pa sam rekao igračima da ostanu fokusirani i paze da ne primimo gol.”

Prijelazni rok?

“Vidjet ćemo što nudi tržište kako bi ojačali momčad i pripremili ju za Ligu prvaka. Imamo puno povjerenje u rad Paula Mitchella. Iako mislim da nije vrijeme za razgovor o tome, već za uživanje.”

Slijedi odmor.

“Provest ću vrijeme s obitelji koju nisam vidio neko vrijeme, posebno suprugu i kćer. Onda ću otići Hrvatske, gdje su iste plaće kao na jugu Francuske. Uživat ću u vremenu s obitelji, s voljenima i zasigurno popiti malo francuskog vina, jer ja volim vino”, kroz smijeh je zaključio Kovač.