You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Kramarić bi na koncu mogao utopiti Dalića

Dojam je da smo gledali jako skromnu nogometnu predstavu u kojoj Englezi nisu odigrali ništa, a Vatreni su izgubili

Andrej Panadić, bivši nogometaš i reprezentativac dan prije našeg otvaranja Eura nekoliko puta je jasno ponovio: mi moramo imati plan igre.
Imao je Dalić plan A – s kojim je izašao na Wembley, te plan B s kojim je završio utakmicu.

Što se dogodilo?
Od prvog dana okupljanja, intervjua Andreja Kramarića u kojem je jasno dao do znanja da je prvi napadač reprezentacije. do dvije kontrolne utakmice mi smo samo pričali o Andreju Kramariću. Sezona koja je iza njega u Hoffenheimu mu je davala za pravo da se nada startnoj postavi, a tu je bubicu stalno u glavi imao izbornik Zlatko Dalić. Počeo je s Petkovićem u Bruxellesu, Kramarić je bio na klupi i generalka nije uspjela. Sve je to zapravo Daliću donijelo nemirne snove. I zapravo ga natjeralo da pronađe mjesto Andreju Kramariću u prvih 11.

Počeo je s Rebićem u vrhu napada, a Rebić je najbolji na krilu, a Kramarića nije stavio na mjesto Rebića jer Kramarić sam za sebe kaže da nije devetka. Kramarić, koji je igrao na krilu, a u toj ulozi je dobio i obavezniju defenzivnu ulogu, pretvorilo ga je u igrača koji je strijelac, a stajao je stalno na 40 metara od gola. I bio neupotrebljiv. A Rebić koji je bio zarobljen među engleskim stoperima izgubio je na svojoj najvećoj snazi, a to je prostor i brzina.

U planu B je pak Kramarić izašao, Petković stigao u napad, Modrić iz ofenzivne vezne linije, stigao u defanzivniju. No, ostalo nam je ipak premalo vremena za reakciju.

Dojam je da smo gledali jako skromnu nogometnu predstavu u kojoj Englezi nisu odigrali ništa, a Vatreni su izgubili. I taj osjećaj praznine je zapravo i najgora stvar. Ali, iskreno nismo u 90 minuta napravili šansu, nismo kvalitetno prijprijetili i nismo uputili udarac na gol.

A gol smo primili iz Gvardilovog pomanjkanja iskustva, te Ćaletinog pomanjkanja klase.

Taktika? Da, nekad si nakon nje pukovnik, nekad pokojnik.