You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Bogdanović dobar u porazu Utaha, nova ozljeda Leonarda

Los Angeles Clippers i Atlanta Hawks su sinoć izjednačili na 2-2 u seriji na četiri pobjede u utakmicama polufinala Zapadne i Istočne konferencije.

Los Angeles Clippers su sa 118-104 pobijedili Utah Jazz, a Atlanta Hawks su sa 103-100 bili bolji od Philadelphia 76ersa.

Clipperse je do pobjede vodio Kawhi Leonard koji je zabio 31 koš prije nego je napustio teren zbog ozljede.

Paul George je također ubacio 31 koš, ugrabivši devet skokova za drugu pobjedu zaredom Los Angelesa. Marcus Morris Sr. je dodao 22 od svojih 24 koša u prvom poluvremenu u kojem su Clippersi vodili sa čak 29 razlike. Ivica Zubac je odigrao 17:44 minute za Clipperse i uz stopostotan šut iz igre (3/3) zabio je osam koševa pridodavši tome pet skokova, jednu asistenciju i jedan blok.

Kod Utaha najbolji je opet bio Donovan Mitchell sa 37 poena. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je odigrao solidno u porazu svoje momčadi, u 38:55 minuta na terenu ubacio je 18 koševa (šut iz igre6/12, trice 2/5), upisao pet asistencija, tri skoka i dvije ukradene lopte.

Peta utakmica se igra u srijedu u Salt Lake Cityju.

Leonard je izašao iz igre četiri i pol minute prije kraja nakon sudara s Joeom Inglesom, pritom se držao za desno koljeno.

Utah je na poluvremenu gubio 68-44 , ali je na početku treće četvrtine uspio smanjiti zaostatak.

Atlanta Hawks su također slavili u četvrtoj utakmici polufinala Istočne konferencije  protiv Philadelphia 76ersa sa 103-100 i izjednačili na 2-2 u seriji.

Atlantu je predvodio Trae Young sa 25 koševa, 18 asistencija i četiri skoka, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 22 koša uz pet skokova.

Philadelphia je u prvom poluvremenu imala prednost od 18 koševa (60-42), ali su se Hawks uspjeli vratiti u trećoj četvrtini. Na početku zdnje četvrtine Bogdanović je pogodio tricu za prvo vodstvo Atlante na utakmici 83-82.

Atlanta je do kraja čuvala prednost a na kraju je Joel Embiid promašio polaganje za izjednačenje. Embiid je utakmicu završio sa 17 poena, 21 skokom i četiri asistencije, ali je zbog ozljede koljena drugu četvrtinu bio u svlačionici. Tobias Harris je bio najbolji strijelac Sixersa sa 20 pkoševa. Peta utakmica je na rasporedu u noći između srijede i četvrtka i igra se u Philadelphiji.