You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

El Clasico bez pogodaka, Real može žaliti za pobjedom

U najvećem europskom derbiju tzv. El Clasicu između Barcelone i Reala nije bilo pobjednika, susret je završen rezultatom 0:0.

Odmah na početku utakmice vidjelo se da će Real igrati u čvrstom bloku i čekati svoje prilike iz kontri, a Barcelona je sitnim pasovima pokušala doći do gola protivnika. U uvodnim minutama vidjeli smo jednu sjajnu loptu Messija za Griezmanna koji je u dobroj situaciji tražio Suareza, ali pas nije bio dovoljno točan. Nakon deset minuta i Real je prvi put zaprijetio, pucao je Benzema ravno u Ter Stegena. Samo pet minuta poslije najveća prilika na utakmici, Benzema je još jednom pucao, ovaj puta glavom, a Pique na gol crti spašava Barcelonu. Gosti su u tom dijelu utakmice bili bolji, Blaugrana je potpuno podbacila. U 25. minuti Casemiro je sjajno potegnuo, a Ter Stegen odbio loptu u korner. Nakon pola sata igre prva velika prilika za Barcelonu, Messi je naišao na jednu odbijenu loptu i dobro pucao, a na crti loptu izbacio Sergio Ramos. Samo minutu poslije Valverde je pucao silovito, lopta odlazi malo pored lijeve vratnice. Pred sam kraj prvog poluvremena najveća prilika za Barcu, Messi daje savršenu loptu za Albu, a Španjolac promašuje stopostotnu priliku. U samoj završnici još smo vidjeli i dalekometni pokušaj Valverdea koji je zaustavio sjajni Ter Stegen.


 U nastavku se igralo na početku oprezno s obje strane, a kod Barcelone je bio dojam da Messi igra sam protiv svih. Griezmann i Suarez su nevidljivi cijelu utakmicu. U 55. minuti utakmica je bila prekinuta zbog ubačenih brojnih lopti u teren domaćih navijača. Ipak, prekid nije dugo trajao, utakmica je nastavljena. Nakon sat vremena igre velika prilika za Barcelonu, a Messi je promašio čistu šansu, ogromnu šansu. Ipak, možda bi gol bio poništen nakon pregleda VAR-a jer je ranije rukom igrao Griezmann. Nakon nešto više od sat vremena igre glavom je pokušao ponovno Benzema, a lopta je otišla malo pored gola. Samo par minuta kasnije pokušao je i Bale, udarac je otišao također pored gola. U 71. minuti Barca je odigrala jednu dobru akciju koju nije realizirao De Jong. Samo minutu kasnije Real dolazi do gola preko Balea, ali bilo je zaleđe pa je gol poništen. Odmah na drugoj strani odlična prilika za Barcelonu, ali neraspoloženi Suarez iz dobre situacije puca nebu pod oblake. Do kraja utakmice i jedni i drugi su pokušavali doći do gola, Real je bio nešto opasniji, ali završilo je bez pogodaka.

Modrić je u igru ušao u 81. minuti, dok je Rakitić odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu.