You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Max iz bolnice:

Hamilton pokazao manjak poštovanja

Max Verstappen oglasio se putem svojih društvenih mreža nakon što je zbog posljedica sudara s Lewisom Hamiltonom završio u bolnici na liječničkom pregledu i smatra da Hamiltonovo slavlje nakon utrke nije bilo primjereno.

 

Verstappen se othrvao Hamiltonovom pritisku u prvih nekoliko zavoja prvoga kruga VN Velike Britanije, ali Hamilton je držao unutarnju stranu devetoga zavoja iako nije bio dovoljno paralelno, a još manje ispred njega donosi MAXF1.net.

Britanac je u superbrzom zavoju Copse ugurao svoj prednji lijevi kotač na mjesto gdje je bio Verstappenov stražnji desni pa se Nizozemac izvrtio i udario u barijere pri velikoj brzini.

Vidno potreseni Verstappen je uspio izaći iz bolida, a nakon posjete liječničkom centru na stazi poslan je u bolnicu na nužne preglede nakon ovako teške nesreće.

“Prije svega – drago mi je da sam dobro,” rekao je Verstappen.

“Bio je to prilično jak udarac od 51G, ali osjećam se bolje.”

“Očito, jako sam razočaran što sam izbačen na ovakav način. Kazna koju su mu dali [deset sekundi] nam ne pomaže na bilo koji način i nije pravedna za ovako opasan potez koji je Lewis napravio na stazi.”

“Gledajući slavlje nakon utrke dok sam ja i dalje bio u bolnici – smatram da je to manjak poštovanja i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje.”

Hamilton je ovom pobjedom smanjio Verstappenovu prednost s 33 na osam bodova dok je Mercedes srezao Red Bullovu prednost na samo četiri boda.