You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Sudar Verstappena i Hamiltona u Monzi!

Halo je definitivno spasio Lewisu život

Šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff kaže da je halo sustav zaštite vozačeve glave ‘definitivno’ spasio život Lewisu Hamiltonu nakon što je Red Bull Maxa Verstappena završio iznad njegovoga Mercedesa u sudaru u prvoj šikani.

 

Verstappen i Hamilton sudarili su se drugi puta ove sezone, a za razliku od Silverstonea, kada je Hamilton uspio nastaviti i pobijediti u utrci, u Monzi su oba vozača odustala donosi MAXF1.net.

Nizozemac je naknadno kažnjen s tri mjesta kazne na startu iduće utrke u Rusiji, a Hamilton je rekao da ga je kasnije bolio vrat i da je iznenađen što Verstappen nije ni provjerio je li u redu nakon sudara.

Na pitanje misli li da je halo sustav zaštite vozačeve glave, koji je u Formulu 1 uveden 2018., spasio život njegovom vozaču, Wolff je bio jasan.

“Halo je danas definitivno spasio Lewisov život,” rekao je Wolff.

“Bila bi to strašna nesreća, ne želim uopće razmišljati o tome, da nismo imali halo.”

Wolff smatra da je borba za naslov prvaka, u kojoj Verstappen trenutno ima pet bodova prednosti, žestoka i intenzivna, ali da Hamilton i Verstappen moraju pronaći način kako će se nastaviti utrkivati na čist način nakon što su se sudarili drugi puta u prvih 14 utrka.

 

“Moraju pronaći način kako će se utrkivati jedan s drugim,” rekao je.

 

“Ili moraju ostavljati prostora jedan drugome ili će biti još incidenata. ”

“Poput Silverstonea, krivnja je bila većinski na jednoj strani. Ali oni u bolidu znaju što rade i kako se utrkivati jedan s drugim.”

“Nadam se da nećemo imati osam nesreća na preostalih osam utrka.”

“Oboje moraju ostavljati prostora jedan drugome, žestoko se utrkivati, ali izbjegavati nesreće. Jer dosad je bilo zabavno. Ali vidjeli smo da je danas halo spasio život Lewisu, a Max je imao teški sudar na Silverstoneu.”

“Ne želimo doći u situaciju da interveniramo tek kad se netko doista ozlijedi.”