You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Šerif i njegovi igrači ruše brojne rekorde

Apsolutno najveća priča početka nove sezone Lige prvaka je moldavski klub Šerif, koji je ranije u kvalifikacijama izbacio hrvatskog prvaka Dinamo.

Zagrebački sastav je bila posljednja stepenica Šerifu prije prvog, povijesnog ulaska u Ligu prvaka gdje je nastavio šokirati nogometni svijet. Ni jedan debitant ranije nije na takav način otvorio ovo elitno natjecanje.

Naime, Šerif je prvo na domaćem terenu svladao Šahtar 2:0, a u utorak je, na kultnom Santiago Bernabeuu, bio bolji od Reala s 2:1. Sjajan je pogodak za pobjedu, u 89. minuti, postigao Luksemburžanin Thill.

Od klubova koji su do sada odigrali po dvije utakmice u skupinama Lige prvaka Šerif je jedina momčad koja nije primila pogodak iz igre. Jedino ih je svladao Benzema na spomenutoj utakmici, ali udarcem s bijele točke.

Europska sezona Šerifa je počela znatno ranije nego li svim drugim sastavima, a do sada moldavski prvak još nema ni jedan poraz. Skupio je ukupno osam pobjeda i dva remija!

Pobjeđivao je albansku Teutu (4:0 i 1:0), armenski Alaškert (1:0 i 3:1), potom je s Crvenom Zvezdom igrao 1:1 i 1:0 te s Dinamom 3:0 i 0:0, nakon čega su došle i dvije pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nadalje, Šerif u svom sastavu ima najboljeg asistenta trenutačno u Ligi prvaka. U pitanju je Brazilac Cristiano koji je tri puta namjestio golove (dva na ogledu protiv Šahtara i prvi protiv Reala).