You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Dončić: Moj cilj? Naslov NBA prvaka

Luka Dončić, 22-godišnji slovenski košarkaš, priprema se kako bi još jednom poveo Dallas prema što boljem rezultatu u NBA ligi.

U noći sa srijede na četvrtak Dallas je odigrao prvu utakmicu predsezone u kojoj je na domaćem parketu pobijedio Utah Jazz 111-101. Dallas je s 19 poena, šest skokova i pet asistencija predvodio upravo Dončić koji je nakon tog susreta govorio za službenu internetsku stranicu NBA lige.

„Moj cilj se ne mijenja i uvijek je isti. Želim biti NBA prvak, ali znam da to nije samo moj cilj, već vjerojatno svakoga igrača koji kreće u novu sezonu. No, vidjet ćemo“, rekao je Dončić koji se, isto tako, prisjetio ljeta kada je kompletno vodstvo Dallasa došlo u Sloveniju kako bi njihova zvijezda potpisala petogodišnji ugovor.

„Bio sam jako sretan zbog toga. Slovenija i nije baš blizu Sjedinjenih Država i bio je to poseban trenutak za mene. Bio sam počašćen njihovim dolaskom u moju domovinu“.

Prisjetio se i nekih ne baš sretnih trenutaka iz bliže prošlosti pa je govorio o ispadanju od LA Clippersa prošle sezone u NBA doigravanju, kao i o četvrtom mjestu na Olimpijskim igrama.

„Poveli smo protiv LA Clippersa 2-0 i potom izgubili dvije domaće utakmice. Stvarno smo vjerovali da možemo proći, ali smo, mislim, izvukli neke pouke iz svega. OIimpijske igre? Bilo je zabavno, makar nije tako završilo. Nije lijepo biti četvrti, ali sam ponosan na sve dečke i mi ćemo imati još što za reći“.

Od iduće sezone Dončić će u Dallasu surađivati s novim trenerom, legendarnim Jasonom Kiddom, a na tu temu Slovenac je kratko rekao.

„Od njega sigurno svaki dan mogu naučiti nešto novo. Kao i od Nowitzkog. Kidd je šampion i stvarno se radujem toj suradnji“.