You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Mercedes će uskoro početi pripremati Russella za 2022.

Šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff kaže da će tijekom jeseni početi pripremati svoga budućeg vozača Georgea Russella za iduću sezonu i sve ga više upoznavati s momčadi, ali na način da to ne utječe na trenutnu sezonu.

Russell će nakon osvajanja prvaka u F2 2018. i tri sezone u Williamsu prijeći u Mercedes 2022. gdje će mu momčadski kolega biti Hamilton, a Russell je prošle godine odvozio jednu utrku za Mercedes na kojoj je mijenjao upravo Hamiltona, donosi MaxF1.net.

Mladi britanski vozač u Sahkiru je imao priliku upoznati se s Mercedesovim bolidom i procedurama tijekom vikenda, ali i ranije je više puta testirao njihove bolide i vozio u njihovom simulatoru.

Posljednji test za Mercedes Russell je odradio u osmom mjesecu nakon VN Mađarske na kojem je Pirelli testirao svoje nove 18-inčne gume za 2022.

Moramo poštovati da je George i dalje Williamsov vozač i da mora dati sve od sebe da se Williams popne u konstruktorskom poretku i zasad radi dobar posao,” rekao je Wolff.

A mi imamo Valtterija i Lewisa, oni su naši vozači.

Tijekom jeseni polako, ali sigurno ćemo sve više surađivati, ali sigurno bez da ikad ugrozimo ili interferiramo s trenutnim prvenstvom.

Ali još nismo počeli [s pripremom Russella za iduću sezonu].

Šef Williamsove F1 momčadi Jost Capito kaže da vozači nisu puno uključeni u razvoj bolida za 2022. i da Russell radi svoj posao kao što bi to činio i da ne ide u Mercedes.

Vozači još uvijek nisu uključeni u razvoj bolida za iduću godinu, on [Russell] radi svoj posao u pripremi utrka za ostatak sezone.

Na pitanje koristi li Russell i dalje Williamsov simulator, Capito je odgovorio potvrdno: “Naravno… ništa se nije promijenilo nakon odluke da iduće godine ide u Mercedes.

Williams od 2014. blisko surađuje s Mercedesom otkako koriste njihove pogonske jedinice, a ujedno su im i stalni izvor vozača – u prvoj Mercedesovoj sezoni 2010. Rosberg je stigao iz Williamsa, 2017. je Rosberga zamijenio Bottas, također iz Williamsa, a 2021. im stiže Russell iz iste momčadi.