You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Modrić nakon 400te utakmice: Ne znam koliko ću još igrati

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je u nedjelju protiv Barcelone odigrao svoju 400. utakmicu za Real Madrid, rekao je u ponedjeljak da tek treba vidjeti koliko će ih još odigrati

Jako sam ponosan što sam odigrao 400 utakmica. Nadam se da ću ih nastaviti igrati a vidjet ćemo do kojeg ću broja doći“, izjavio je Modrić za klupsku internetsku stranicu.

Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, ima ugovor do 30. lipnja 2022. godine. Ranije je govorio kako želi ostati što duže u Madridu i ondje završiti igračku karijeru.

U nedjelju je odigrao 90 minuta u pobjedi od 2-1 na gostovanju kod Barcelone.

Upravo je protiv Barcelone bio odigrao i svoju prvu utakmicu 2012. godine, odmah po dolasku iz londonskog Tottenhama. I tada je Real Madrid bio pobijedio s 2-1 ali u Superkupu, a Modrić je dobio posljednjih osam minuta.

Uživao sam od trenutka kada sam stigao”, istaknuo je vezni igrač. “Sve što se nakon toga dogodilo bilo je nevjerojatno. To nisam mogao niti zamisliti“, dodao je.

Od 400 odigranih utakmica izašao je kao pobjednik u njih 261. Pri tome je osvojio 4 Lige prvaka i 4 klupska svjetska prvenstva, 3 europska Superkupa, 3 španjolska Superkupa, dva prvenstva i jedan kup. Godine 2018. osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

“Zadovoljan sam i zahvalan na svemu što mi se dogodilo tijekom tog razdoblja. Sada idemo po još toga“, poručio je.

Real Madrid se nedjeljnom pobjedom nad najvećim rivalom nalazi na drugom mjestu u prvenstvu, s bodom manje od vodećeg Real Sociedada dok je Barcelona deveta.

Upitan koji bi savjet dao dječacima koji počinju igrati nogomet Modrić je odgovorio: “Neka si odrede cilj i nastoje ga dostići. Moraju se boriti, vjerovati u sebe i trenirati svaki dan. Sve se može postićim predanošću, radom i ljubavlju prema onome čime se baviš”.