You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Hamilton: ‘U ovom trenutku je Red Bull prebrz za nas’

Lewis Hamilton svjestan je da su on i njegova momčad u problemima ako Red Bull na idućim utrkama nastavi s formom kao na posljednje dvije utrke u kojima je Max Verstappen uspio pobijediti i povećati svoju prednost u poretku vozača na 19 bodova.

Hamilton je u Austinu bio blizu Verstappena u završnici utrke te Mercedes nije izgledao loše u odnosu na Red Bull, ali na visokoj nadmorskoj visini u Meksiku, gdje je Red Bull briljirao sa svojim aerodinamičkim paketom za maksimalan downforce, Verstappen je bio u ligi za sebe.

Nakon što je preuzeo vodstvo u prvoj zavoju Verstappen je bez problema kontrolirao utrku i povećavao svoju prednost dok se Hamilton morao brinuti da zadrži drugo mjesto ispred jurećega Pereza.

S obzirom da se do kraja prvenstva voze još samo četiri utrke, Hamilton i Mercedes moraju pobijediti na većini preostalih utrka, uz pretpostavku da ni Hamilton ni Verstappen neće imati problema s pouzdanošću, a eventualna Verstappenova pobjeda u Brazilu mogla biti zadati ključan udarac Hamiltonu i Mercedesu.

Ako Verstappen pobijedi u Brazilu, u kojem je slavio na posljednjoj održanoj utrci 2019., a Hamilton opet završi drugi, Verstappen će tri utrke prije kraja imati velikih 26 bodova prednosti te će mu za naslov prvaka biti dovoljna i dva druga i jedno treće mjesto i to ako Hamilton slavi na posljednje tri utrke.

“I dalje su četiri utrke do kraja, 19 bodova je puno i mislim da je on imao puno pobjeda ove sezone,” rekao je Hamilton koji ima pet pobjeda ove godine naspram Verstappenovih devet.

“Mislim da su u Meksiku pokazali superiornu brzinu, a ako to prenesu na iduće utrke bit ćemo u problemima.”

“Ne znam hoće li koristiti to ogromno stražnje krilo koje su imali u Meksiku, vidjet ćemo kad stignemo tamo, ali nadam se da ćemo biti bliže.”

Hamilton kaže da uvijek pristupa utrkama kao da mora pobijediti, ali Brazil je definitivno utrka u kojoj je pobjeda apsolutni imperativ, kao što je Hamiltonu bila 2016. kada je uspio slaviti ispred Rosberga i kao što je Rosbergu bila 2014. kada je također uspio doći do pobjede.

“Prirodno je da osjećam da moramo pobijediti na svakoj utrci jer trebamo te dodatne bodove, ne smijemo ih gubiti, kako bismo pokušali vratiti vodstvo,” rekao je Hamilton.

“Ali oni su jednostavno prebrzi, dajemo sve od sebe, ali nažalost u ovom trenutku to nije dovoljno da se natječemo s njima.”