You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Organizatori VN Saudijske Arabije u utrci s vremenom

Organizatori VN Saudijske Arabije, koja će se održati za nešto više od dva tjedna na ulicama grada Džede, u utrci su s vremenom da dovrše stazu na vrijeme za prvu utrku Formule 1 u toj zemlji.

Završnica sezone Formule 1 održat će se na Bliskom istoku s tri noćne utrke u Kataru, Saudijskoj Arabiji i Abu Dhabiju, a potpuno nova staza na ulicama grada Džede užurbano se dovršava u posljednjim tjednima, prenosi MaxF1.net.

Prošloga tjedna FIA-in trkaći direktor Michael Masi rekao je da je siguran da će sve biti spremno na vrijeme iako možda neće biti dovršeno sve što je planirano.

FIA i Formula 1 dobivaju svakodnevne informacije o tome kako stvari stoje i situacija napreduje jako, jako brzo,” rekao je Masi u Meksiku.

Svi prihvaćaju da još ima dosta toga za napraviti, ali smo svi sigurni da će se utrka održati, bez problema.

Završit će posao, vjerujem u njih.

Sportski direktor staze Steve Nielsen priznaje da su organizatori u utrci s vremenom, ali je siguran da će najvažnije stvari biti spremne.

Riječ je o ambicioznom projektu, bit će to sjajna staza,” rekao je Nielsen za Autosport.

U utrci su s vremenom, to je sigurno, ali doslovno rade 24/7 kao što je to već duže vrijeme slučaj.

Vidio sam još fotografija i ostvarili su veliki napredak. Ali i dalje imaju puno posla. Bit će zaista napeto, ali dovršit će posao.

Sve što nam treba za održati utrku na siguran način bit će spremno, u to sam siguran.

Prošloga vikenda u Brazilu Masi je rekao da će prije utrke u Kataru, koja se vozi idući vikend, još jednom posjetiti stazu u Džedi.

Siguran sam da će bti spremni, otpočetka je izgledalo da će biti jako tijesno, nema sumnje u to,” rekao je Masi.

Sve što sam vidio upućuje u svakodnevni napredak koji je nevjerojatan u odnosu na ono što sam vidio posljednji put.

Ulična staza u Džedi bit će druga najduža staza u F1 kalendaru 2021. (6175 metara), a očekuje se da će prosječne brzine biti oko 250 km/h u kvalifikacijama čime bi staza postala najbrža ulična staza u F1 povijesti i jedna od najbržih uopće.