You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Max ne vjeruje da će dobiti puno s novim motorom

Max Verstappen ne vjeruje da bi on i njegova momčad dobili puno više snage da se odluče promijeniti motor uoči posljednje dvije utrke sezone, za razliku od Mercedesa koji ima puno veću razliku u snazi između staroga i novog motora.

Hamilton je u Brazilu uzeo peti motor i pokazao superiornu brzinu s kojom se probio s desetoga mjesta do pobjede, dan nakon što je u sprintu s 20. mjesta stigao do petoga u samo 24 kruga, a Mercedes je potvrdio da ove godine imaju veću degradaciju snage s kilometrima što objašnjava veliku razliku u snazi između novoga i starog motora, donosi MAXF1.net.

Hamilton u Kataru nije koristio novi motor iz Brazila, ali će ga koristiti na posljednje dvije utrke sezone u Saudijskoj Arabiji i Abu Dhabiju, a uoči ovoga vikenda počelo se govoriti o mogućnosti da i Verstappen uzme novi motor i svu energiju usmjeri u eventualnu pobjedu u Abu Dhabiju.

Ali na medijskoj konferenciji u četvrtak u Džedi Verstappen je rekao da ne očekuje da će se to dogoditi osim ako ne budu imali problema s pouzdanošću jer dobitak u snazi s novim motorom nije velik.

“Mi nemamo taj skok u snazi s novim motorom kao Mercedes,” rekao je Verstappen za Autosport.

“Naš motor je prilično konstantan sa snagom tijekom životnoga vijeka. Tako da nam promjena motora ne donosi puno.”

“Znam što imamo po pitanju motora i to bi nam trebalo biti dovoljno.”

Verstappen je dodao da ne vjeruje u ‘zamah’ odnosno moć dobroga niza rezultata i smatra da svaku utrku treba odraditi zasebno.

“Ne vjerujem u nešto poput naleta ili zamaha, morate biti dobri svaki vikend iznova.”

“Vidjet ćemo ovoga vikenda, ali uvijek mi je teško predvidjeti kakva će točno biti situacija. Sve je u detaljima, ali na uličnoj stazi može se dogoditi više stvari nego na normalnoj.”

“Uvijek pokušavam pobijediti, ali najvažnija stvar je da budemo na vrhu poretka nakon Abu Dhabija.”

Posljednje dvije utrke Formule 1 pratite samo na kanalima Sport Kluba.