You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Pljušte pohvale za Kovu! Dobio i priznanje Fife

U polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva Chelsea je pobijedio azijskog prvaka Al Hilal 1:0.

Jedini gol zabio je Romelu Lukaku. No, zanimljivo je kako je, iako je zabio jedini gol, Fifa za najboljeg igrača utakmice izabrala drugog igrača. I to – Matea Kovačića.

Hrvat je odigrao toliko dobru utakmicu da ga je pomoćni trener Zsolt Low koji mijenja Tuchela jer ima koronu, prozvao “velikim vođom Chelseaja”.

“Kova ima ogromno iskustvo. Igrao je pregršt ovakvih utakmica. Važan nam je na terenu i izvan njega, a danas je radio – sve. Nije prestajao trčati, nije se prestajao boriti i uvijek nalaziti najbolja moguća rješenja za momčad. Jako smo sretni što jedan takav igrač nastupa za naš klub, on je veliki vođa”, rekao je Low na press konferenciji.

“Možda sam napravio neke, idemo ih nazvati, neprisiljenim pogreškama koje inače ne radim, ali dobro je i zadovoljan sam. Moram istaknuti Kepu. To je vratar svjetske klase, blagoslovljeni što imamo čak tri sjajna golmana u našem klubu. Što se utakmice tiče, bila je vrlo teška. To je polufinale SP-a, znali smo da će biti tako. Mislim da smo trebali zabiti i drugi gol, to bi nas dodatno opustilo”, rekao je Kovačić nakon utakmice.

Chelsea će u subotu od 17 sati igrati protiv južnoameričkog prvaka Palmeirasa za prvu svjetsku klupsku titulu u klupskoj povijesti.