You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Red Bull predstavio novi bolid – RB18

Red Bull je postao prva momčad koja je predstavila novi F1 bolid za 2022. nakon što su novi RB18 prvo predstavili za krug svojih najvjernijih navijača, a zatim i odabrane fotografije i video zapise podijelili s cijelom javnošću.

Nakon što je Haas pokazao digitalne fotografije svoga novoga bolida za 2022., Red Bull je postao prva momčad koja je bolid predstavila na fizičkom događaju, ali ni oni nisu htjeli otkriti previše što se tiče tehničke interpretacije novih pravila, donosi MAXF1.net.

Bolid koji je Red Bull pokazao vrlo je sličan prototipu koji je vodstvo Formule 1 pokazalo prošle godine u najavi novih pravila, ali Red Bull je barem pokazao drukčije rješenje nosa i krila.

Skrivanje tehničkih tajni ove je godine još važnije nego prije s obzirom da će novi pravilnik sigurno rezultirati različitim rješenjima na pojedinim tehničkim područjima pa je važno što je duže moguće čuvati svoje ideje od znatiželjnih suparnika.

Red Bull će s novim RB18 prvi puta braniti vozački naslov još od 2014. nakon što su 2013. osvojili dvostruki naslov sa Sebastianom Vettelom, a zadržat će istu vozačku postavu koju čine Max Verstappen i Sergio Perez.

Osim novoga bolida, Red Bull je danas potvrdio i novoga naslovnog sponzora Oracle koji se momčadi pridružio prošle godine, ali sad je njihov ugovor poboljšan i Oracle se nalazi u imenu momčadi, nakon Aston Martina 2018. – 2020. i prije toga Infinitija 2013. – 2015.