You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Latifi: ‘Novi bolid je teži od prošlogodišnjeg’

Nicholas Latifi i Alexander Albon prvi su puta isprobali novi Williams FW44 na stazi Silverstone, a prvi dojmovi ukazuju na lošiju vidljivost i veću težinu koju su vozači osjetili već u prvom izlasku na stazu.

Williams je jučer predstavio vizualni identitet za novu F1 sezonu 2022. na demonstracijskom bolidu, ali ubrzo su nam pokazali i pravi bolid koji su izveli na prvi test na Silverstoneu, donosi MAXF1.net.

U kišnim uvjetima Latifi i Albon podijelili su 100 km koliko se smije odvoziti na filmskom danu, a kažu da bolid nisu ni blizu pritiskali do granice nego su samo provjeravali funkcioniraju li kako treba svi sustavi budući da je bolid potpuno nov.

Bolidi su ove godine 43 kg teži (skok sa 752 kg na 795 kg) zbog većih i težih kotača i sigurnosnih poboljšanja, a Latifi kaže da se to osjetilo već na prvim kilometrima.

“Bilo je zaista teško dobiti ikakav pravi osjećaj za bolid, ali definitivno se čini puno drukčije nego prošle godine, to je sigurno,” rekao je Latifi.

“Osjećaj je kao da vozite teži bolid.”

“Ali osim toga, nismo bili ni blizu granice. Htjeli smo provjeriti radi li sve kako treba, da nam je udobno u sjedalu i eventualno napraviti neka manja podešavanja.”

“Osim toga, ne mogu previše iščitati iz prvoga testa.”

“Vidljivost je definitivno lošija u nekim zavojima, ovisi u kojem, koliko vam je zakrenut upravljač i gdje gledate.”

“Mislim da je to nešto na što ćemo se svi morati naviknuti. Ali definitivno ima situacija u kojima lošije vidite.”

“Otvorene staze bi trebale biti u redu, možete vidjeti daleko ispred sebe.”

“Ali na uličnim staza, kad prođete zid u daljni je opet zid tako da ne možete puno vidjeti iza toga. Mislim da će to biti dosta zahtjevno.”

Albon se složio sa svojim novim momčadskim kolegom s kojim je u Formuli 2 vozio 2018. godine u momčadi DAMS.

“Danas smo imali najgore moguće vrijeme s mračnim, kišnim danom na Silverstoneu, ali nije bilo previše loše,” rekao je Albon.

“Mislim da ćemo se više mučiti na uličnim stazama. Kad dođemo u Monako, Baku, Džedu, mislim da će tu biti teško.”