You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Leclerc najbrži za Ferrari na drugom danu testa u Barceloni

Charles Leclerc odvozio je najbrže vrijeme na drugom danu predsezonskih testiranja u Barceloni nakon što je u jutarnjem dijelu najbrži bio Daniel Ricciardo u McLarenu, Pierre Gasly završio je drugi najbrži za AlphaTauri dok je Lewis Hamilton bio najsporiji.

Leclerc je na C3 Pirellijevim gumama odvozio 1:19.689 uz 79 krugova što uz Sainzovih 71 krug iz jutarnjega dijela dana daje vrlo dobrih 150 krugova za Ferrari koji je i jučer odvozio najviše krugova od svih momčadi, donosi MAXf1.net.

Gasly je završio drugi najbrži uz čak 147 krugova, ali je svoje najbolje vrijeme postavio na drugoj najmekšoj komponenti Pirellijevih guma (C4) kao i Ricciardo u McLarenu koji je na C4 gumama popravio svoje jutarnje vrijeme na C3 komponenti za manje od desetinku.

Perez je u jutarnjem dijelu dana odvozio samo 38 krugova u Red Bullu RB18 koji je usporio na izlazu iz 12. zavoja i stao s ugašenom pogonskom jedinicom na putu prema 13. zavoju što je izazvalo crvenu zastavu 26 minuta prije stanke za ručak.

Meksikanac je poslijepodne odvozio 40 krugova i popeo se na sedmo mjesto na listi najbržih vremena, ali s gotovo dvije sekunde zaostatka za najbržim Leclercom.

Mazepin je uzrokovao drugu crvenu zastavu dana kada je zaustavio svoj Haas VF-22 u devetom zavoju zbog kvara na pumpi goriva, a Rus je završio osmi najbrži, desetinku iza Pereza, nakon povratka na stazu nakon kvara.

Russell je kao brži vozač Mercedesa završio na četvrtom mjestu ispred Sainza u Ferrariju i Vettela u Aston Martinu koji je posljednji vozač koji je vozio ispod 1:21.

Albon je bio deveti najbrži za Williams ispred Zhoua u Alfa Romeu koji je prvi puta nastupio za momčad, a Kinez je u svojoj prvoj vožnju u novom C43 odvozio 71 krug i značajno popravio Bottasov učinak od samo 21 kruga u jutarnjem dijelu.

Latifi je završio 11. ispred Strolla i Schumachera, a Ocon u Alpineu bio je 14. najbrži za Alpine uz impresivnih 125 krugova što je treći najveći broj krugova drugoga dana iza Gaslyja (147) i Ricciarda (126).

Bivši momčadski kolege u Mercedesu Bottas i Hamilton završili su na posljednja dva mjesta, a zajedno su odvozili samo 61 krug s tim da su oboje vozili po pola drugoga dana.

Posljednji dan testa u Barceloni počinje danas u 09:00.