You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Gvardiol preko Pašalića do polufinala EL

Nogometaši RB Leipziga izborili su plasman u polufinale Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala u Bergamu pobijedili Atalantu s 2:0.

Prije dvije godine RB Leipzig je izborio plasman u polufinale Lige prvaka u kojem je izgubio od PSG-a, a sada je stigao i do polufinala Europske lige.

Nakon što je prva utakmica u Leipzigu završila 1:1, njemački sastav je u Bergamu slavio s 2:0 izborivši polufinale u kojem će igrati protiv pobjednika susreta između Rangersa i Brage. U prvom susretu Portugalci su pred svojim navijačima slavili s 1:0.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Christopher Nkunku (18, 87-11m). Za goste je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 88. minute.

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini već u petoj minuti, no Davide Zappacosta je pucao ravno u Petera Gulacsija. Gosti su uzvratili u 18. minuti i to pogotkom. Konrad Laimer je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je ipak asistirao do Nkunkua koji je lijepo pogodio za vodstvo gostiju.

U završnici prvog dijela i Laimer se mogao upisati u strijelce, ali je pucao pored desne vratnice. Laimer je mogao zabiti i u 57. minuti, no iz blizine je loše pucao.

Prvu veliku priliku u nastavku, Atalanta je dočekala u 63. minuti kada je Hans Hateboer pucao iz blizine malo iznad grede. U 78. minuti opasno je zaprijetio Duvan Zapata, ali je mreža njemačkog sastava ostala netaknuta.

Pitanje pobjednika je razriješeno u 87. minuti kada je Nkunku zabio iz kaznenog udarca za 2:0. Francuski veznjak je prije toga sam izborio jedanaesterac i potom ga realizirao.

Leipzig je ovom pobjedom produžio niz bez poraza na 13 susreta u svim natjecanjima, dok je Atalanta produžila crnu seriju na četiri utakmice bez pobjede. (H)