You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Čeka nas Imola i prvi sprint sezone

Formula 1 vraća se u Europu na svima dobro poznatu stazu Enzo e Dino Ferrari u Imoli gdje će se održati četvrti vikend sezone koji je ujedno i prvi od tri sprint vikenda u 2022. – donosimo detalje o stazi, raspored vikenda i povijest F1 utrka u Imoli.

Imola označava prvi od tri sprint vikenda sezone, uz Red Bull Ring i Interlagos, a ove godine bodove ne osvajaju samo prva tri vozača kao 2021. (3-2-1) nego prvih osam (8-7-6-5-4-3-2-1), donosi MAXF1.net.

Pole position računa se vozaču koji je odvozio najbolje vrijeme u kvalifikacijama u petak i on će dobiti Pirelli Pole Position Award, što je promjena u odnosu na 2021. kada je pole position pripao vozaču koji pobijedi u sprintu.

Još jedna dobrodošla promjena je i što se sprint utrka, koja traje trećinu glavne utrke i određuje startni poredak, službeno više ne zove ‘sprint kvalifikacije’ nego samo ‘sprint’.

Pravila za gume su ista kao prošle godine i vozači imaju 12 setova na raspolaganju umjesto 13, koliko ih imaju tijekom uobičajenih vikenda – šest setova softa, četiri seta mediuma i dva seta harda.

Sve momčadi imaju i po šest setova intermediate guma (zelene) i tri seta kišnih guma (plave).