You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

‘Došao sam sve pomesti, a Novak mi je dužan pivo’

‘Došao sam sve pomesti, a Novak mi je dužan pivo’

“Tanka je nit koja dijeli od potpune kontrole i kad se meč preokrene, imao sam takav slučaj s Danilom prošle godine i dosta često s ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rešenje, pokušat će nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regenerira. Tu sam napravio break koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na Grand Slamovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou,” rekao je Čilić.

Došao je u Pariz kao netko tko nije ni u najužem krugu favorita, iako nema mnogo tenisača na Touru koji, poput njega, imaju Grand Slam naslov titulu. Vidi se da je ipak došao sa velikom dozom samopouzdanja.

“Kada sam dolazio rekao sam sebi ‘pometi sve’. Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na tri dobivena seta. Zahtjevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu s nogama. Ne igram defenzivni tenis, gdje mogu pretrčavati. Za takav tenis je potreban ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvijek u pravom smeru, ali zadržavam taj nivo i to mi je najveća dobit.”

Pobjedom nad Medvjedevim Čilić je pomogao Novaku Đokoviću da zadrži broj 1.

“Novak neka me počasti kavom ili pivom.”

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv sedmog nositelja Andreja Rubljova kojem je Talijan Sinner predao meč početkom trećeg seta i nakon 1:1 u setovima.