You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

‘Fijasko Francuske proteže se dalje od najgorih misli’

Francuska neće braniti naslov pobjednika Lige nacija nakon poraza od Hrvatske (0-1), pišu francuski mediji nakon slavlja "Vatrenih" na Stade de Franceu.

“Francuska je bila bez daha, Les Blues ​neće igrati na Final Fouru Lige nacija, a sada postoji i opasnost od pada u niži rang natjecanja,” navodi L’Equipe.

“Unatoč napadu Mbappe – Benzema – Nkunku, reprezentacija Francuske nije bila opasna. Što se događa kada spojite najbolje igrače iz Ligue 1, La Lige i Bundeslige? Ne mnogo,” dodao je ugledni sportski dnevnik.

Francuska je ovim porazom produžila niz bez pobjede na četiri utakmice (dva remija, dva poraza), a što joj se nije dogodilo od rujna 2013. godine.

“Klasa Modrića i nova promašena izvedba Les Bluesa,” dodaje Le Figaro.

“Modrić je čista klasa. Sa svojih gotovo 37 godina, Luka Modrić još uvijek ima toliko utjecaja, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hrvatski kapetan i dalje je bio sveprisutan od početka do kraja kako bi vodio vezni red, savršeno usmjeravajući ritam igre. Osim toga postigao je i jedini pogodak,” hvali Le Figaro kapetana Vatrenih.

Jedan od rijetkih francuskih igrača koji je dobio pohvale bio je Kylian Mbappe, ali se francuski novinari pitaju gdje je nestala suradnja njega i Karima Benzeme.

“Premda nije 100 posto spreman, napadač PSG-a bio je jedan od rijetkih koji je unio kretanje i trudio se. Gdje je nestala suradnja Benzeme i Mbappéa? Osim dobre kombinacije u 54. minuti, njih dvojica nisu djelovali tako blizu kao obično i igrali su svaki na svojoj strani.”

“Četiri utakmice bez pobjede, samo tri postignuta gola, ovo okupljanje pretvara se u fijasko,” navodi Le Parisien dodajući kako je francuska igra bila bez “pravih kretnji i prilika”.

“Reprezentacija Francuske nastavlja nizati neuspjehe, godinu dana nakon neuspješnog Eura. Fijasko se proteže i dalje od najgorih misli, s nula pobjeda u četiri utakmice i tri postignuta gola,” piše Le Parisien.