You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Vettel odlazi u mirovinu!

Sebastian Vettel nakon završetka ove sezone povlači se iz Formule 1.

Sebastian Vettel nakon završetka ove sezone povlači se iz Formule 1.

 

Vettel je četverostruki prvak, a ove sezone vozi za Aston Martin.

Četiri naslova prvaka, 53 pobjede u utrkama, 122 postolja, jedna fenomenalna karijera. Na taj način Formula 1 je objavila da se legendarni Nijemac oprašta na kraju sezone.

Aston Martin je napisao da se završava jedna od najboljih karijera u povijesti sporta. I zaista jedina dva čovjeka koja su češće slavila u utrkama Formule 1 su Michael Schumacher i Lewis Hamilton koji imaju 91 odnosno 103 pobjede.

“Iako naši rezultati nisu bili kakvima smo se nadali jasno mi je da je sve bilo sklopljeno što momčadi treba da se utrkujemo na najboljem nivou sljedećih godina. Nadam se da ću nastaviti s istim radom ove godine i da ću biti od pomoći u razvoju momčadi koja će pobjeđivati u budućnosti”, rekao je Vettel

Nijemac je rekao da je dugo razmišljao o povlačenju, ali da se želi posvetiti obitelji i ulozi oca. Također kaže kako je uživao radeći sa svim sjajnim ljudima u F1.

Sa njima je počeo surađivati još 2007. kada je vozio za Toro Rosso prešavši iz Saubera. Potom je 2009. već prošao u Red Bull, a 2010. je osvojio prvi od četiri uzastopna naslova prvaka. 2015. je otišao u Ferrari kojeg nije uspio vratiti na tron. Dva puta je bio doprvak, a najbolja šansa je propuštena 2018. godine. Tada je Seb bio najbližiHamiltonu ali donekle svojim, a i greškama momčadima nije uspio poraziti Britanca.