You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

JEDAN SE MUČIO S OZLJEDAMA, A DRUGI TULUMARIO! OČITO DA SU KRITIKE UPALILE, MESSI I NEYMAR ODLIČNO UŠLI U SEZONU

Neymar je sa 110 golova i 67 asistencija u 153 utakmice za PSG postao jedan od najučinkovitijih igrača u povijesti PSG-a

Lionel Messi Neymar prošle su sezone bili mete čestitih kritika zbog onoga što su pružali kao igrači PSG-a. Dok su kritike prema Messiju realno ipak bile pretjerane, jer tek je stigao u momčad, nije prošao pripreme imao je problema s ozljedama, korona je ostavila dubok trag u njegovom tijelu, a i nije imao nikakvih afera osim slabijih igara. Neymar je pak zaslužio gotovo sve što je izrečeno i napisano o njemu, jer je doista živio nesportski i loše je igrao.

Međutim, Messi Neymar usprkos svih tih kritika imaju jako dobru statistiku. Neymar glede golova i asistencija, a Messi glede asistencija. Argentinac je sinoć protiv Bresta asistirao Neymaru za gol odluke, što mu je bila već 17. asistencija u ovoj godini i po tome je najbolji u svim Ligama petice. Messi u ovoj sezoni u sedam prvenstvenih utakmica ima sedam asistencija. I tri gola. za mnoge nedostižno, za Messija čak i dalje ispod njegove razine, barem kad su golovi u pitanju. No, igra jako dobro.

Neymar je sa 110 golova i 67 asistencija u 153 utakmice za PSG postao jedan od najučinkovitijih igrača u povijesti PSG-a. On je dakle četvrti najbolji strijelac u povijesti kluba. Otkako je u Parizu u prosjeku ima 1,16 golova i asistencija po utakmici. Mnogi i danas smatraju da je njegov dolazak u klub veliki promašaj, ali on svejedno ostaje jedan od najboljih. Naravno da je mogao igrati i bolje, posebno ako znamo koliko je plaćen, ali njegove su brojke impresivne.

Evo učinka Top 5 najučinkovitijih igrača u povijesti PSG-a.

2. Mbappé (180 golova i 88 asistencija u 223 utakmice) – 1,20.

3. Neymar – (110 golova i 67 asistencija u 153 utakmice) - 1,16.

4. Cavani (200 golova i 43 asistencije u 301 utakmici) - 0,81.

5. Pauleta (109 golova i 16 asistencija u 211 utakmica) - 0,59.