You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Zubac sjajan, Dončić ispisao povijest! NBA: Monstruozno

Košarkaši Oklahoma Cityja po drugi su put u istome tjednu porazili Los Angeles Clipperse (118:110).

Norman Powell bio je najbolji strijelac Clippersa (21 poen, 3 skoka, 2 asistencije) kod kojih je ponovno raspoložen bio i Ivica Zubac. Za nešto više od 34 minute na parketu Zubac je upisao 12 poena, 18 skokova i dvije asistencije.

Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 24 poena za pobjedničku momčad i dodao im pet skokova i šest asistencija, dok je Luguentz Dort ubacio 21.

Dallas je na krilima čudesnog Luke Dončića porazio domaće Brooklyn Netse 125:129 (112:112).

Sjajni Slovenac upisao je triple-double s 41 poenom, 11 skokova i 14 asistencija te je postao 10. igrač u NBA povijesti koji ima barem tri triple-doublea s 40+ poena.

Odigrao je važnu ulogu u produžetku u kojem je namjestio tri trice, po jednu Timu Hardawayu, Maximilianu Kleberu i Reggieju Bullocku.

“Očito je da je Luka vjerojatno najbolji za ključne šuteve, ali on zna i kada odigrati pravi košarkaški potez. U produžecima su igrali vrlo agresivnu obranu na njemu, ali on je donosio ispravne odluke”, komentirao je Maximilian Kleber.

Kyrie Irving upisao je 39, a Kevin Durant 37 poena, ali nisu mogli zaustaviti najveću zvijezdu Mavericksa.

Dončić je prema nekim statističkim izračunima postao prvi igrač u povijesti NBA lige s učinkom od 41 poena, 11 skokova, 14 asistencija i tri ukradene lopte.

NBA liga na službenom portalu Dončićevu predstavu je nazvala “monstruoznom”.