You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Ekvadorci dobili krila: ‘Možemo otići daleko’

Moramo učiti iz pogrešaka kojih je definitivno bilo u dvoboju protiv Ekvaroda, rekao je katarski reprezentativac Almoez Ali nakon poraza 0:2 u prvom susretu na svjetskom prvenstvu.

Katar je time postao prvi domaćin u povijesti koji je izgubio na samom startu svjetskog prvenstva, a s obzirom na sve viđeno u 90 minuta izgubljena utakmica Katra je bio jedini logičan ishod.

“Napravili smo mnogo pogrešaka u uvodnom dijelu susreta. Cijelo naše prvo poluvrijeme je bilo vrlo slabo. No, moramo okrenuti stvari u našu korist. Moramo u nastavku prvenstva igrati kako smo igrali u drugom poluvremenu. Treba biti više entuzijazma u igri, moramo češće dolaziti do suparničkih vrata. Nadam se da to možemo”, rekao je napadač Almoez Ali, a u viđenju utakmice protiv Ekvadora se složio vratar Saad Al Sheeb, jedan od najslabijih kod domaćina.

“U prvom poluvremenu nismo igrali kako smo trebali. U drugom poluvremenu smo bili bolji. Nadam se kako ćemo u ostalim utakmicama biti ujedinjeni na terenu, da ćemo smanjiti broj pogrešaka i biti bolji.”

Izbornik domaćina SP-a Felix Sanchez sve je vidio na vrlo sličan način.

“Ekvador je posve zasluženo pobijedio, nadigrao nas je u svakom pogledu. Oni su stvarno odlična reprezentacija, a nama preostaje da radimo dalje i pokušamo dati više na terenu. Pretpostavljam da su moji igrači bili i pod stresom u ovom prvom susretu.”

Junak prvog dana svjetskog prvenstva bio je dvostruki strijelac Enner Valencia.

“Toliko puta sam sanjao o ovome. Ovo je stvarno san, da sam postigao pogotke koji su moju reprezentaciju odveli do tri boda na svjetskom prvenstvu. Postigli smo dva brza gola i to nam je olakšalo utakmicu. Preuzeli smo kontrolu i tako odigrali sve do samog kraja. Ova pobjeda nam diže samopouzdanje i mislim da možemo otići dosta daleko na prvenstvu”, rekao je 33-godišnji Valencia.