You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Glasine se obistinile, Ferrari ostaje bez prvog čovjeka

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto dao je ostavku na svojoj dosadašnjoj poziciji i odlučio napustiti Ferrari, a na trenutnoj poziciji provest će još nešto više od mjesec dana dokad Ferrari planira objaviti njegovoga nasljednika.

Nakon nekoliko tjedana nagađanja da bi Binotto mogao napustiti Ferrari nakon prilično teške i izazovne sezone, talijanska momčad potvrdila je da će se to i dogoditi, a Binotto je navodno sam ponudio ostavku koju je viši menadžment prihvatio donosi MAXF1.net.

Ferrari je odlično otvorio sezonu s dvostrukom pobjedom u Bahrainu, prvom pobjedom nakon više od dvije godine (VN Singapura 2019.), a iako su tome dodali i pobjedu na trećoj utrci sezone u Australiji na iduću pobjedu morali su čekati do srpnja kada su ostvarili i posljednju pobjedu.

Iako je Ferrari napravio veliki korak naprijed u odnosu na 2020. i 2021., sjajna brzina bolida i dobri rezultati s početka sezone povećali su očekivanja koja su se spektakularno raspala zbog manjka pouzdanosti, brzine, vozačkih i strateških grešaka zbog čega su Leclerc i Ferrari spašavali druge pozicije u poretku vozača i konstruktora.

“Želio bih se zahvaliti Mattiji za sjajan doprinos tijekom 28 godina s Ferrarijem i posebno jer je vodio momčad prema konkurentnoj poziciji u posljednjoj godini,” rekao je Benedetto Vigna.

“Rezultat toga je što smo u jakoj poziciji da obnovimo svoj izazov, iznad svega za svoje nevjerojatne navijače diljem svijeta, da osvojimo glavnu nagradu u motorsportu. Svi u Scuderiji i široj Ferrarijevoj zajednici žele Mattiji sve najbolje u budućnosti.”

“S dozom žaljenja odlučio sam da ću zaključiti svoju suradnju s Ferrarijem,” rekao je Binotto.

“Napuštam kompaniju koju volim, čiji sam dio 28 godina, uvjeren da sam dao sve od sebe da postignem zadane ciljeve. Napuštam ujedinjenu momčad koja je u razvoju, snažnu i spremnu da ostvari najviše ciljeve. Želim im sve najbolje u budućnosti.”

“Mislim da je u ovom trenutku ovo ispravan korak koliko god za mene bilo teško donijeti ovu odluku.”

Ferrari je u svom priopćenju istaknuo da je proces ‘identificiranja novoga šefa momčadi u tijeku’ i da će ga dovršiti početkom iduće godine.