You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Kako bez Oršića? Naslijediti bi ga mogao veliki talent

Mislav Oršić vrlo je blizu transfera u Premiership, a njegov odlazak bio bi težak udarac za ambicije aktualnog prvaka Hrvatske.

Koliko god stvari van terena ne izgledaju bajno (Mamić vs Antolić), iza Dinamovih nogometaša odlična je polusezona. U SuperSport HNL-u ostvarena je prednost od šest bodova (i utakmica manje) u odnosu na Hajduk, a Modri su se časno predstavili i u Ligi prvaka.

Kao šlag na tortu došao je uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a dinamovci su imali važnu ulogu – Livaković je branio odlično, Petković zabio Brazilu, Šutalo bio dobar u utakmici za broncu, a što reći za Mislava Oršića? On je svoju minutažu maksimalno iskoristio – zabio je Maroku, upisao dvije asistencije, a protiv Brazila zabio je i u raspucavanju penala.

Dinamovi navijači nadali su se da će Oršić do kraja karijere braniti boje zagrebačkog kluba, a njegove izjave išle su u tom smjeru.

“Da vas ispravim, za mene nema većeg kluba od Dinama“, rekao je svojedobno.

Ipak, Mislav odlazak u Premiership smatra krunom karijere, a ne treba zanemariti ni financijski aspekt.

Kako bez Oršića? Pitanje je to koje si postavlja svaki simpatizer modrog kluba, a dugoročno rješenje nameće se samo od sebe – u pitanju je supertalentirani Gabriel Rukavina (18).

Rukavina je prototip modernog krilnog igrača – ima brzinu, odličnu tehniku, a ne treba zanemariti ni vrlo dobar udarac. Ovaj 18-godišnjak ima sve preduvjete da postane odličan nogometaš, a o njegovim kvalitetama najbolje govori interes RB Leipziga koji rijetko griješi u procjeni.

Naravno, izglednije je da će Čačić postepeno uvoditi Rukavinu, a da će Oršića primarno zamijeniti Dario Špikić. Na desno krilo će vrlo vjerojatno biti premješten Ivanušec, a u sredini će zaigrati Martin Baturina.

I dalje to zvuči vrlo moćno, ali Oršić je često bio Dinamov ‘X faktor‘. Često je on bio taj koji je zabijao ključne golove, a takve igrače vrlo je teško nadoknaditi. Gotovo nemoguće.

Ostvari li se doista Oršićev transfer (sve vodi ka tome), Ante Čačić pred sobom će imati težak posao..

Kako nadoknaditi igrača kao što je Oršić?