You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Ostaju li Lakersi opet bez Playoffa: Teška ozljeda LeBrona

LA Lakersi upravo su rekonstruirali momčad i krenuli u lov na mjesto u doigravanju, dobili četiri od posljednjih pet utakmica i napravili najveći preokret sezone nadoknadivši 27 poena zaostatka protiv Dallasa, a onda su doznali da će se na dulji period morati snalaziti bez LeBrona Jamesa.

Najbolji strijelac u NBA povijesti ozlijedio je desno stopalo u trećoj četvrtini utakmice protiv Dallasa nakon jednog doskoka. Ostao je ležati i rekao liječnicima da je čuo kako je nešto iskočilo. Nakon tretmana se vratio u igru i pomogao momčadi da napravi veliki preokret, a onda je odšepao prema svlačionici.

Lakersi su za početak objavili da neće igrati u utorak protiv Memphisa, ali čini se da bi stanka mogla biti puno dulja.

Trener Darvin Ham nakon utakmice je rekao da je LeBron dobro i da će ujutro na pregled, no taj pregled nije potpuno otkrio ozbiljnost ozljede te će trebati dodatna liječnička mišljenja. Shams Charania javlja da se Lakersi pripremaju na “Jamesovu višetjednu odsutnost”.

I dok se dob ne osjeti na njegovoj igri, tijelo svako malo podsjeća da nije normalno igrati tako intenzivno s 38 godina. Kroz karijeru gotovo uopće nije imao problema s ozljedama do dolaska u Lakerse prije pet godina, pa je u prvih 15 sezona propustio ukupno 71 utakmicu, a od tada čak 98, uključujući 14 ove sezone.

Unatoč pozitivnom nizu nakon trejdova kojima su doveli šest novih igrača, Lakersi su i dalje izvan doigravanja, iako su se popeli na 12. mjesto Zapada s istim brojem poraza kao Minnesota i New Orleans, koji drže posljednja dva mjesta za play-in, a samo tri poraza više od četvrtoplasiranog Phoenixa.