You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Lizarazu: PSG bez Neymara igra bolje

Sezona je završena za brazilsku zvijezdu Neymara.

Ozlijedio je gležanj prije dva tjedna u derbiju francuskog prvenstva protiv Lillea i teren napustio na nosilima.

Neymar je otpao u jednom od ključnih trenutaka sezone jer mora na operaciju. Neymar je u Francuskoj često meta kritika iako je ove sezone zabio 18 i namjestio 17 golova, a neki čak tvrde da je PSG bez njega bolja ekipa.

Legendarni Bixente Lizarazu u razgovoru za Wettbasis izrazio je svoje mišljenje.

“Kada trojica velikana (Messi, Mbappé i Neymar) igraju zajedno, mnogo puta se ne vrate obraniti izgubljenu loptu. To dovodi do slabljenja obrambenih mehanizama tako da ostatak momčadi još više trči.

Uz samo Messija i Mbappéa protiv Bayerna, PSG će biti bolje izbalansiran kao ekipa, a veznjaci će raditi manje nego inače da vrate loptu. Kompletna će ekipa stoga biti svježija, a neće biti manje ubojita.”

Lizarazu je s Francuskom bio svjetski prvak 1998. i europski 2000. godine. U Bayernu je proveo devet sezona između 1997. i 2006. godine. S njim je osvojio šest naslova Bundeslige i Ligu prvaka 2001. godine. PSG 8. ožujka igra uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

“Veselim se ovoj utakmici. Vrlo je teško predvidjeti tko će se proći. U prvoj utakmici ozljeda Kyliana Mbappéa bila je težak udarac za PSG, ali u samo 20 minuta na terenu pokazao je koliko je bitan i dobar. Možda je trenutno najbolji igrač na svijetu, uvijek nađe rješenje protiv bilo koje obrane. Bit će to otvorena utakmica, a činjenica da su zdravi i on i Sadio Mané je odlična vijest za sve ljubitelje nogometa” zaključio je Lizarazu.