You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Hoće li Poch preuzeti novi i super bogati Newcastle?

Newcastle United bi već ovog tjedna službeno trebao dobiti novog vlasnika.

Već ste puno toga pročitali oko novog vlasnika Newcastle Uniteda. 

Vladar Saudijske Arabije, Mohammed bin Salman preuzet će 80 posto vlasništva kluba sa sjevera Engleske, a zatim će krenuti možda i u najveći šoping u povijesti europskog nogometa

Nije pretjerivanje, Salmanovo bogatstvo je toliko enormno da ga nije moguće niti procijeniti, a kamoli znati pribilžno točan iznos. U doba pandemije opasnog virusa mnogi klubovi, čak i oni najveći, neće previše trošiti u ovoljetnom prijelaznom roku jer su na gubicima obzirom da se u najvažnijem dijelu sezone ne igra nogomet. 

Mohammed bin Salman nije zbog toga previše zabrinut, naprotiv pokušat će ekspresno pokupovati što je više moguće kvalitetnih igrača kako bi već u novoj sezoni od Newcastlea napravio momčad koja će se boriti za naslov prvaka. Zaista, tko bi rekao da ćemo do nedavno ovaj klub dovoditi u kontekst osvajanja titule najbolje momčadi u Engleskoj. 

Naravno, dalek je put do toga, bez obzira na novac opet će biti potrebno dovesti igrače na hladan sjever Engleske. Doduše, Newcastle nije nepopularan klub, riječ je subjektu koji ima veliku nogometnu tradiciju, a tamo su igrali neki od najvećih engleskih igrača ikada, prvenstveno Alan Shearer. 


Gotovo je sigurno kako će jedna od prvih zadaća novog vlasnika biti smjena trenera. Steve Bruce jednostavno nije dovoljno veliko ime da bi mu se omogućila prilika voditi klub s visokim ambicijama. Čovjek koji je vodeći kandidat za klupu Newcastlea jest Mauricio Pochettino. Argentincu se isplatilo čekanje prave ponude nakon otkaza u Tottenhamu koji je lani doveo do finala Lige prvaka. 

No, popularni Poch nije 'plakao' zbog otkaza, otkada je bez posla svejedno sjajno zarađuje, na ime starog duga, Spursi mu mjesečno plaćaju 800 tisuća eura obzirom da je otkaz dobio prije isteka ugovora, a nije želio prihvatiti sporazumni raskid. 

Ono što posebno unosi strah u najveće engleske, ali i europske klubove jest činjenica kako će Salman pokušati preoteti njihove najbolje igrače obećanjem bogatog ugovora. Newcastle će već iduće sezone, uvjereni smo, biti itekako konkurentan i mogao bi mnogima pomrsiti račune.